Ex -Yu

Ružica Đinđić: Još čekam Zoranovu krvavu košulju

Ružica Đinđić: Još čekam Zoranovu krvavu košulju
Ružica Đinđić: Još čekam Zoranovu krvavu košulju

BEOGRAD- Već devet godina, uprkos obećanjima prethodne dvije vlade, čekam da mi vrate neke Zoranove lične stvari. Koštunica i Tadić su mi lično obećavali da će podići muzej posvećen njemu", kaže udovica ubijenog premijera Srbije Ružica Đinđić.

Vojislav Koštunica i Boris Tadić su mi nakon Zoranovog ubistva lično obećavali da će podići muzej posvećen njemu, međutim to ne samo da se nije dogodilo već ni njegove lične stvari nisam mogla da dobijem, kaže Ružica Đinđić.

Ona navodi da se njenog muža sjete samo pred godišnjicu smrti.

- Država mi je nakon ubistva vratila samo Zoranovu krvavu kravatu, krvavi novčanik i krvavi mobilni telefon. Već devet godina, uprkos obećanjima prethodne dvije vlade, čekam da mi budu vraćeni njegov sako, košulja, pantalone, štake i jedna cipela – kaže Ružica Đinđić.

Udovica ubijenog premijera kaže da su joj njegove stvari važne kako zbog ličnih uspomena, tako i zbog istorije.

- Prije nekog vremena sam nešto tražila po stanu. Slučajno sam nabasala na jednu Zoranovu cipelu, druga je nedostajala. U trenutku sam se prepala. Kroz glavu mi je munjevito prošla misao: “Ko mi je uzeo drugu cipelu?” Istog trenutka sam se sjetila da je Zoran na nozi imao longetu, te da mi jedna cipela nikad nije vraćena – prisjeća se ona.

Portparol Specijalnog suda Maja Kovačević kaže da se sve stvari koje su bile predmet istrage čuvaju do pravosudne presude, odnosno do potpunog završetka postupka koji uključuje i eventualne žalbe na presudu.

- Na predsjedniku sudskog vijeća je da donese odluku da li će neke stvari biti vraćene porodici – navodi Kovačević.

Ružica dodaje i da je prijatno iznenađena činjenicom da se ministar kulture Bratislav Petković angažovao da se automobil “BMW” kojim je Đinđić nakon atentata prevezen do Urgentnog centra prebaci u Muzej automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije