Ex -Yu

Sanader nakon tri godine izašao iz zatvora, politika ga vise ne zanima

Sanader nakon tri godine izašao iz zatvora, politika ga vise ne zanima
Sanader nakon tri godine izašao iz zatvora, politika ga vise ne zanima

ZAGREB - Bivši premijer i predsednik HDZ-a Ivo Sanader izašao je danas nešto poslije 17.30 sati iz istražnog zatvora u Remetincu poručivši da politiku neće komentarisati i da se njome više neće baviti.

"To je završena stvar. Imam nekoliko sudskih postupaka i potpuno ću se orijentisati na te procese", rekao je Sanader novinarima po izlasku iz pritvorske jedinice Remetinca.

Sanader je rekao i da su prema njemu u pritvoru postupali korektno, da je bio i u zatvoru u Salzburgu, te da može da kaže, kako je rekao, i da ovi naši ovdje poštuju standarde.

Bivši hrvatski premijer je rekao i da niko nije dokazao krađu novca koja mu se stavlja na teret, a povodom njegovih tvrdnji o političkom rogonu kaže.

"Ono što sam govorio u sudnici, iza toga stojim. U to vrijeme, kad sam dao ostavku, rekao sam da stranka ne ide dobro i da ćemo izgubiti izbore. To se i dogodilo. Najavio sam da ću se jače angažovati u stranci, sazvano je Predsedništvo i izbačen sam iz stranke. (Jadranka) Kosor je nazvala Bajića i zatražila moj kazneni progon".

Sanadera je ispred zatvora gdje je u pritvoru proveo tri godine, uz mnoštvo novinara, dočekala i nekolicina njegovih pristalica.

Neki od njih su već u ranim poslijepodnevnim satima ispred Remetinca istakli natpis na vetrobranskom staklu parkiranog automobila: "Ćaća dica te tvoja čekaju", a jedan je nosio plavu vjetrovku sa znakom HDZ-a i sloganom iz Sanaderove posljednje izborne kampanje "Pobjednički tim dr. Ivo Sanader".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije