Ex -Yu

Saša Mirković registrovao Tanjug Info

Saša Mirković registrovao Tanjug Info
Saša Mirković registrovao Tanjug Info

BEOGRAD - Poslanik Srpske napredne stranke Saša Mirković saopštio je da je registrovao Tanjug Info i da je on upisan u Registar medija Srbije.

"Rešenjem Agencije za privredne registre od 18. novembra usvojena je registraciona prijava preduzeća Telegram d.o.o. iz Beograda, kojom je Tanjug Info upisan u Registar medija", prenijela je Moja TV.

Saše Mirkovića naveo je da je na taj način "sačuvana tradicija najvećeg srpskog brenda u oblasti informisanja".

"Tanjug kao novinska agencija je bio institucija i lider u regionu, koji je zvanično prestao sa radom dana 5. novembra ove godine, kada je to objavljeno u Službenom glasniku. Shvatajući značaj tradicije na kojoj počivaju temelji budućnosti odlučili smo da ovaj brend sačuvamo zbog nas i budućih generacija. Imajući u vidu da smo pre izvesnog vremena preuzeli najstariji sportski list Sport, koji postoji već 70 godina, mogu slobodno da kažem da smo na neki način postali čuvari tradicije srpskih medija", izjavio je Saša Mirković.

Poslije dvije neuspješne privatizacije, Tanjug je, na osnovu Zakona o informisanju i medijima, preostao da postoji odlukom Vlade Srbije od 5. novembra.

(N.N./B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije