Ex -Yu

Saslušanja o tokovima novca prikupljenog za Tijanu

Saslušanja o tokovima novca prikupljenog za Tijanu
Saslušanja o tokovima novca prikupljenog za Tijanu

BEOGRAD - Policija je počela saslušanja povodom tokova novca prikupljenog od građana širom Srbije za lečenje Tijane Ognjanović koja je umrla pre operacije u Americi prošle godine, rekao je za RTS ministar unutrašjnih poslova Nebojša Stefanović.

U akciji koja je ujedinila građane prikupljeno je zvanicno milion i 600 hiljada evra. Čekajući transplantaciju srca, osmogodišnja Tijana preminula je u bolnici u Hjustonu.

Od preostalog novca Ognjanovići su odlučili da doniraju 1,2 miliona evra Institutu za majku i dete. Sa provjerama cijene opreme, policija provjerava i gdje je išao novac sa Ognjanovićevih računa, prenosi RTS.

Stefanović je rekao da policija sumnja da su veleprodajna preduzeća ostvarila profit i do 95.000 evra.

"Istragom se došlo do saznanja koja do sada nisu bila poznata javnosti, ali koje zbog istrage ne moďż˝emo da saopštimo", rekao je ministar i najavio da će policija svoj deo posla obaviti do sredine septembra i tada obavestiti javnost.

U pitanju je pretkrivični postupak i lica se za sada ispitiuju u svojstvu građana radi prikupljanja informacija i obaveštenja. Ukoliko dođe do zaključka da je izvršeno krivično delo policija će podnijeti krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu.

U javnosti se spekuliše već neko vrijeme o ugradnji posrednika i ljekara prilikom nabavke opreme.

Umjesto na razlicite račune, novac iz humanitarnih akcija, trebalo bi ubuduće da se sliva na jedno mjesto. Za septembar se najavljuje registrovanje jedinstvenog Fonda za liječenje djece u inostranstvu, a njime bi upravljala Vlada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije