Ex -Yu

Saslušanje Milića zbog navodnog ugrožavanja Vučića

Saslušanje Milića zbog navodnog ugrožavanja Vučića
Saslušanje Milića zbog navodnog ugrožavanja Vučića

BEOGRAD – Siniša Milić koji se tereti za ugrožavanje sigurnosti premijera Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice, priveden je na saslušanje u Više javno tužilaštvo, javljaju “Novosti”.

Milić je uhapšen u nedelju ujutru, nakon što je primećen kako osmatra kuću premijera i njegove porodice.

On je, inače, prema saznanjima policije, blizak kriminalnoj grupi Luke Bojovića, a jedno vrijeme bio je i tjelohranitelj Luke Đurovića, vođe barskog kriminalnog klana.

Siniša Milić, rodom iz Šekovića u BiH, bivši je pripadnik policije RS i srpske Specijalne antiterorističke jedinice.

Milić je protjeran iz Crne Gore u avgustu 2013. godine i po nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova napustio je tu državu na graničnom prelazu Šćepan Polje.

Ta odluka uslijedila je nakon što je inspektorima potvrđeno da je Milić tjelohranitelj Luke Đurovića, koji u policijskim evidencijama slovi za vođu najjačeg barskog klana. “Vijestima” je iz MUP-a nezvanično rečeno da je Milić, tokom informativnog razgovora sa policijskim službenicima, potvrdio da obavlja poslove fizičkog obezbjeđenja Đurovića i da je to razlog njegovog boravka u Crnoj Gori.

Isti izvor saopštio je da je Milić, koji je trenutno zaposlen u agenciji za obezbjeđenje ličnosti „Conccot“, u Crnoj Gori boravio oko mjesec dana. Milić je rođen u Šekovićima u Bosni i Hercegovini, a nastanjen je u Beogradu. Luka Đurović je od policije označen kao vođa jednog od kriminalnih klanova u Baru. Bila je to druga policijska zabrana ulaska u Crnu Goru koja je izrečena na teritoriji koju pokriva barska policija. Krajem jula iste godine je dvogodišnja zabrana izrečena Ljiridonu Keljmendiju, sinu Nasera Keljmendija. bivšeg pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice srpske policije, koji je radio kao obezbjeđenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije