Ex -Yu

Šef klana izrešetan i "ovjeren" u potiljak

Šef klana izrešetan i "ovjeren" u potiljak
Šef klana izrešetan i "ovjeren" u potiljak

Goran Obradović Suša (37), šef kruševačkog kriminalnog klana, ubijen je juče oko dva sata ujutro sa više hitaca iz pištolja, ispred zgrade u kojoj je stanovao.

Nakon što ga je izrešetao, Obradovića je ubica “ovjerio” hicem u potiljak. Prema saznanjima “Blica”, Obradović se do zgrade u kojoj ima stan, u blizini parka Kosturnica, dovezao taksijem. Po izlasku iz taksija krenuo je ka ulazu zgrade, gdje ga je sačekao ubica koji je u njega ispalio nekoliko metaka.

- Nije bilo šanse da Obradović preživi, jer je pogođen sa sedam-osam metaka. Imao je rane po vratu i telu. Metak mu je prošao kroz kičmu. Ljekari su došli nekoliko minuta nakon poziva i zatekli ga kako leži potrbuške sa glavom u lokvi krvi. Odmah su ga prebacili u bolnicu gdje su pokušali da ga reanimiraju, ali nije mu bilo spasa – kaže izvor “Blica” blizak istrazi.

Od ponoći do ubistva Obradović je viđen u nekoliko lokala u centru Kruševca. Poslednjih nekoliko mjeseci uglavnom se vozio taksijem ili su ga prevozili prijatelji. Komšije iz zgrade i okolnih kuća kažu da ništa nisu čuli, dok su neki pomislili da djeca bacaju petarde.

- Suša se mnogima zamerio jer je bio sklon nasilničkom ponašanju. Spisak onih koji su imali razloga da ga likvidiraju je poduži. Bavio se zelenašenjem, a mnogo novca je ubacio u nekretnine. Samo u poslednjih nekoliko meseci kupio je više od 60 nekretnina u Kruševcu. Dosta se kockao, pa se pričalo da je zapao u dugove – priča  sagovornik "Blica" iz policije.

Obradović je 9. septembra trebalo da se javi na izdržavanje kazne u KPZ Niš zbog razbojništa koje je počinio u martu 2012. godine u kladionici “Olimp".

Kum Zvonka Veselinovića

Goran Obradović je hapšen u akciji "Sablja" 2003. ali je brzo pušten. Poslednjih nekoliko godina važio je za neformalnog šefa kruševačkog podzemlja. Kum je sa Zvonkom Veselinovićem iz Kosovske Mitrovice,pa je čak 2011. godine dovođen u vezu sa paljenjem graničnih prelaza na Jarinju.

Policija traži ubicu

Policijska uprava u Kruševcu saopštila je da “intenzivno traga za izvršiocem i radi na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima se dogodilo ubistvo Gorana Obradovića”. Pretpostavlja se da će biti ispitani svi koji su ga vidjeli kobne večeri, kao i taksista koji ga je dovezao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije