Ex -Yu

Sertić prihvata ministarsku fotelju

Sertić prihvata ministarsku fotelju
Sertić prihvata ministarsku fotelju

BEOGRAD - Kandidat za novog ministra privrede Željko Sertić potvrdio da prihvata mjesto ministra privrede i poručio da su reforme neophodne kako bi srpska privreda bila postavljena na noge.

"Reforme su neophodne, da bi zdravo jezgro privrede i onaj deo koji se može postaviti na noge, podigao efikasnost, upošljavao što veći broj ljudi i postao što konkurentniji u utakmici na međunarodnom tržištu koja nas čeka u toku i nakon procesa evropskih integracija", poručio je Sertić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Izrazivši zahvalnost premijeru Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju, Sertić je rekao da je to za njega, ali i ogromna odgovornost.

"Ukoliko i parlament potvrdi moj izbor ja ću i na novoj funkciji raditi kao i na mestu predsednika Privredne komore Srbije - u najboljem  interesu srpske privrede i države", rekao je Sertić.

On u ovom trenutku, kao ključne aktivnosti, vidi izgradnju što povoljnijeg i podsticajnijeg ambijenta za poslovanje i investiranje sprovođenjem reformi u svim segmentima u nadležnosti Ministarstva privrede i rešavanje ključnih problema sa kojima se privreda godinama suočava.

U Skupštinu Srbije danas je stigao prijedlog premijera Vučića da za novog ministra privrede bude izabran Željko Sertić, saznaje Tanjug.

U kabinetu Maje Gojković, predsjednice srbijanskog  parlamenta, je rečeno da će sjednica na kojoj će se raspravljati o izboru Sertića biti zakazana u najkraćem roku, najvjerovatnije početkom seljedeće sedmice zbot potrebe da novi ministar privrede što prije stupi na dužnost.

Sertić je trenutno predsjednik Privredne komore Srbije (PKS), od marta 2013. godine.

Na tu poziciju izabran je jednoglasno na Skupštini PKS kao jedini kandidat, a predlozi da se nađe na tom mjestu stigli iz više od 30 regionalnih komora i udruženja.

Osnovnu i srednju školuje u Novom Sadu. Diplomirao je na Fakultetu za poslovno-industrijski menadžment, Univerzitet Union u Beogradu.

Od 2010. direktor je preduzeća "Konrad".

 U periodu od 2006. do 2010. godine bio je direktor preduzeća "Foreks" iz Beograda (proizvodnja, unutrašnja nja trgovina i spoljnotrgovinski poslovi), od 2000-2006 izvršni direktor firme "Magma".

Bio je suosnivač"Gotrex", kao i "Gotra" iz Novog Sada.

Član je SNS. Govori engleski jezik... Rođen je u Sečnju 1967. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije