Ex -Yu

Šeselj najavio proteste na proljeće

Šeselj najavio proteste na proljeće
Šeselj najavio proteste na proljeće

ČAČAK - Radikali će na proleće početi sa protestima protiv aktuelne republičke vlasti, najavio je večeras u Čačku lider SRS, Vojislav Šešelj na tribini održanoj u sali Skupštine grada.

"Čekamo proleće da gora ozeleni i počinjemo sa mitinzima. Ova vlast neće izdržati još dugo jer puca po svim šavovima, pa očekujemo izbore do kraja godine", naveo je Šešelj.

On je rekao da je počelo obnavljanje i konsolidovanje redova ove partije od njegovog povratka iz Haga.

"Vučiću i Nikoliću je istekao rok trajanja što se vidi iz istupa diplomata sa zapada i pisanja stranih medija. Trpe pritiske u vezi zaokruženja nezavisnosti KIM, a kada se to završi biće pušteni niz vodu", kazao je on.

Šešelj je posebno kritikovo ekonomsku politiku Vlade, koja je, kako je rekao, gora od svih prethodnih što se ogleda u zaduživanju i zanemarivanju domaće privrede.

On se osvrnuo i na moguću saradnju sa drugim patriotskim partijama rekavši da je SRS otvorena za postizborne koalicije sa svima onima koji se protive ulasku Srbije u EU.

"Budućnost Srbije je u čvršćim vezama sa Rusijom, formiranju jedinstvenog tržišta, carinske unije i odbrambenog sistema sa tom zemljom", naglasio je Šešelj.

On je istakao da ostaje pri svom ranijem antimonarhističkom uverenju jer smatra da je republika demokratska i civilizacijska tvorevina.

Što se tiče boravka u Haškom tribunalu i procesom koji je vođen protiv njega, Šešelj je izjavio da se radi o politizovanom postupku i da ta institucija ima antisrpski karakter.

"Izazivao sam godinama Haški sud ne bi li me optužili , jer sam znao da ne mogu da mi prišiju nijedan ratni zločin. Presude koje se donose u Hagu su političke, procesno manjkave i sa mnogo grešaka", rekao je Šešelj i dodao da se neće dobrovoljno vraćati.

"Neka me hapse moji saučesnici u nedelima za koja me optužuju", zaključio je Šešelj.

On je ujedno večeras održao promociju knjiga napisanih u hašskom pritvoru “Srpski narod mora osloboditi Republiku Srpsku Krajinu” i “Haško inaugurisanje govora mržnje”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije