Ex -Yu

Spriječena likvidacija biznismena iz Budve

Spriječena likvidacija biznismena iz Budve
Spriječena likvidacija biznismena iz Budve

PODGORICA - Hapšenjem u Budvi Aleksandra Markovića /27/ iz Cetinja, sa prebivalištem u Podgorici, te Gregorija M.F. /24/ iz Johanesburga u Južnoafričkoj Republici, spriječena je likvidacija biznismena iz Budve Gorana Đuričkovića, potvrdili su pravosudni i policijski zvaničnici.

Rukovodilac sektora Uprave policije /UP/ Crne Gore Milovan Pavićević rekao je večeras na konferenciji za novinare da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ova dva lica kao grupa organizovali izvršenje teškog ubistva G.Đ. iz Budve. 

On je pojasnio da policijsko-tužilačke aktivnosti ukazuju na to da je Marković angažovao Gregorija M.F. da po nalogu za sada nepoznatog lica ubije Đuričkovića. 

Pavićević je dodao da je Marković bio zadužen za planiranje i organizaciju ubistva. On je, sumnja policija, iznajmio tri stana u Budvi, u kojima je boravio Južnoafrikanac, nabavio dva vozila, dva motocikla i garderobu za izvršioca. 

Viši tužilac Vesna Jovićević rekla je da je jedan od osumnjičenih tokom saslušanja istražiteljima dao dovoljno materijala da mogu rasvijetliti i neka ubistva iz prethodnog perioda. 

Đuričković je kum bivšeg poslanika Saše Markovića koji je u aprilu ubijen u sačekuši u Budvi, a nadležni vjeruju da će ovo hapšenje pomoći rasvjetljavanju te likvidacije. 

Kod Markovića i Gregorija M.f. pronađeno je više falsifikovanih pasoša, i to BiH, Hrvatske, Španije i Kube. Oni su uhapšeni nakon rutinske kontrole automobila kada je utvrđeno da voze sa lažnim registarskim tablicama. 

Akcija je izvedena po nalogu Vrhovnog državnog tužilaštva, a njome je spriječen nastavak obračuna dva narko-klana iz Budve i Kotora koji je počeo još u Valensiji prošle godine, kada je nestao tovar od 300 kilograma kokaina. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije