Ex -Yu

Srbin pretučen u Beču jer nosi visoke kožne čizme, bundu i torbicu

Srbin pretučen u Beču jer nosi visoke kožne čizme, bundu i torbicu
Srbin pretučen u Beču jer nosi visoke kožne čizme, bundu i torbicu

Homoseksualci, za čija prava se zapadne zemlje bore na Balkanu, nisu sigurni ni u zemljama Zapadne Evrope.

To potvrđuje slučaj Nikole Perića (19), koji je prošlog četvrtka brutalno prebijen u Beču, dok je stajao na tramvajskoj stanici i čekao prevoz.

Za osobe koje su homofobične, Perić je bio "laka meta". Vidjevši ga da nosi visoke kožne čizme, bundu i torbicu, grupa mladića riješila je da ga "prevaspita". Prišli su mu dok je stajao na stanici Maclajnsdorfer plac i tako ga zvjerski pretukli, da je nesrećni mladić morao da zatraži ljekarsku pomoć u bolnici!

Kako piše bečki dnevnik "Kurir", grupa u kojoj je bilo pet ili šest mladića brutalno je tukla Perića, šamarala ga, pesničila i svom silinom šutirala po čitavom tijelu. Pored modrica i podliva koje je "zaradio", Periću je na kraju slomljen i zdrav zub. Ljudi koji su se zatekli na stanici u vrijeme napada nisu se usudili čak ni da opomenu razjarene mladiće da Perića ostave na miru.

Povodom ovog napada, reagovala je homoseksualna inicijativa "Hosi", koja je u saopštenju navela da je "zaprepašćena napadom na Perića". Predsjednik te inicijative Kristijan Hegl donekle je zaštitio državu u kojoj živi:

"Takvi brutalni napadi su u Austriji rijetkost".

Kako je Perić objasnio ljekarima a kasnije i policiji, njegovi napadači bili su najvjerovatnije Turci, a kao motiv njihovog napada navodi svoje "homoseksualno odijevanje". Homoseksualna inicijativa Hosi ocijenila je da napad na Perića pokazuje hitnost podizanja svijesti protiv seksualne diskriminacije u školama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije