Ex -Yu

Stariji učenici tjerali mlađe da simuliraju seks

Stariji učenici tjerali mlađe da simuliraju seks
Stariji učenici tjerali mlađe da simuliraju seks

ZAGREB - Učenici osmog, šestog i petog razreda škole u okolini Zagreba seksualno su uznemiravali druge đake u prostorijama školskog WC-a, piše portal "24sata.h".

Kako se dodaje, školsko osoblje je u četvrtak saznalo da se u prostorijama WC-a odvijaju neprimjerene radnje, odnosno, neka vrsta seksualnog uznemiravanja.

Ove informacije potvrdila je portalu "24sata.hr" direktor osnovne škole u okolini Zagreba.

U seksualnom uznemiravanju nisu učestvovale djevojčice nego su se neprimjerene radnje međusobnog simuliranja seksualnih odnosa događale isključivo među dječacima.

Da se nešto događa, nastavnici su saznali od djece, koja su se povjerila profesorki nakon uznemiravanja.

"Mi smo postupili prema važećim protokolima, ispitali učenike, načinili bilješke te nakon dobivenih informacija obavili razgovore s roditeljima. Ove sedmice održavali smo roditeljske sastanke s razredima koji su sudjelovali u događanjima, održane su sjednice razrednog i porodičnog vijeća te su učenici kažnjeni",  rekla je direktorka škole.

Ona je dodala je da su o svemu obavijestili nadležni Centar za socijalni rad te ostale nadležne institucije. O detaljima cijelog slučaja nije mogla da govori zbog zaštite prava djece.

"Učenike koji su sudjelovali u navedenim radnjama pratit ćemo i dalje te će stručne službe škole nastaviti raditi s njima", dodala je ona.

Neprimjerene radnje navodno su inicirala petorica učenika osmih razreda te dva ili tri učenika petih i šestih razreda.

"Mi smo ispitali sigurno 40-ak učenika dok nismo doznali o kome je riječ. Sve se odvijalo u WC-ima u koje učitelji ne ulaze", objasnila je direktorka.

"Čim smo otkrili da se nešto zbiva, pristupili smo rješavanju situacije, a učenici su kažnjeni najstrožom sankcijom", dodala je ona.

Zbog zaštite djece nije željela da otkrije o kakvim sankcijama se radi, a objasnila je i da su incidenti okarakterisani kao uznemiravanje jer nije bilo skidanja i diranja djece po intimnim dijelovima tijela.

"Svi smo radili prekovremeno da bismo što prije došli do informacija te ispitali što veći broj učenika i obavijestili njihove roditelje", zaključila je ona.

(24Sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije