Ex -Yu

Stefanović: Bez milosti za narko-dilere

Stefanović: Bez milosti za narko-dilere
Foto: N.N. | Stefanović: Bez milosti za narko-dilere

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da država neće imati milosti prema narko-dilerima, te najavio kontinuiranu borbu protiv trgovine drogom.

"Država neće stati do poslednjeg narko-dilera. Pojačaćemo pritisak na narko-dilere, na osobe koje se bave ovim teškim krivičnim delom, koje uništava živote ljudi", izjavio je Stefanović".

Stefanović je istakao da je posebno opasno to što ljudi pokušavaju da opravdaju upotrebu droge.

"Svaka droga je korak ka smrti. To uništava živote i onog ko počne da konzumira, svako ko dodirne drogu mora da računa da država neće imati milosti", upozorio je on.

Stefanović je naglasio da Srbija nije poznata kao veliko tržište, ali je tranzitno područje za narkotike, te dodao da će policija raditi na tome da se spriječi tranzit većih količina narkotika preko Srbije.

On je napomenuo da su sintetičke droge sve veći svjetski problem jer su lakše za proizvodnju i mogu se proizvesti bilo gdje u laboratorijskim uslovima.

Stefanović je ukazao da je u saradnji sa jednom evropskom zemljom od jutros u toku veća policijska akcija privođenja lica osumnjičenih za trgovinu narkoticima, među kojima je veliki broj državljana Srbije.

U akciji MUP-a uhapšeno je 67 osoba, protiv 129 su podnijete krivične prijave, dok je osam uhapšeno po prethodno raspisanim potjernicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije