Ex -Yu

Tadić: Sigurno neću biti premijer

Tadić: Sigurno neću biti premijer
Tadić: Sigurno neću biti premijer

BEOGRAD - Kandidat Demokratske stranke za predsjednika Srbije Boris Tadić čestitao je večeras pobjedu na predsjedničkim izborima kandidatu Srpske napredne stranke Tomislavu Nikoliću i poručio da on neće biti sljedeći srpski premijer.

- Čestitam gospodinu Nikoliću fer i zasluženu pobedu i želim mu sreću u obavljanju te teške dužnosti - rekao je Tadić na konferenciji za novinare u sjedištu DS.

Tadić je istakao da on "sigurno neće biti novi premijer Srbije" i da neće učestvovati u kohabitaciji.

On je kazao da nije razočaran što je izgubio jer je to uvijek bila mogućnost.

- Bilo je teško vreme. Teško je bilo objasniti teškoće i izazove sa kojima smo se suočavali", kazao je Tadić i dodao i da je teško zamisliti nekoga u Evropskoj uniji ko je dobio većinsko pojverenje, imajući u vidu ekonomsku krizu i visoku nezaposlenost.

Tadić je naveo da će u Demokratskoj stranci sigurno biti riječi o odgovornosti.

"Ja sam taj koji je najodgovorniji i nikada nisam izbegavao odgovornost", rekao je on.

Na pitanje da li osjeća odgovornost zbog malog odziva glasača u današnjem drugom krugu izbora, Tadić je rekao da se ne osjeća odgovornim i da je dao sve od sebe.

On je poručio građanima da podrže evropske integracije i zahvalio svima koji su imali razumijevanja za politiku koju je vodio, svima koji su glasali za njega, dodavši da mu je žao što neki građani nisu izašli na birališta.

On je apelovao na sve političke činioce da Srbija zadrži stratešku orijentaciju prema EU jer bi sve suprotno tome bilo greška. Prema njegovim riječima, za godinu, godinu i po može se očekivati ekonomski bolje vrijeme.

Tadić je naveo da je međunarodna zajednica bila jasno neutralna prema izborima u Srbiji, osim Socijalističke internacionale koja tradicionalno podržava socijalističke stranke. On je kazao da će razmisliti šta će činiti dalje i da bi bilo neodgovorno da sada kaže šta će da radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije