Ex -Yu

Tajanstvena dlakava ruka digla na noge Kninjane

Tajanstvena dlakava ruka digla na noge Kninjane
Tajanstvena dlakava ruka digla na noge Kninjane

SPLIT - Već neko vrijeme Kninjani mobilnim telefonima razmjenjuju fotografije ruke "čudnog bića" koje je, prije godinu dana, snimila Vaska Radulović (29) podno Dinare, poviše sela Polače kod Knina.

Mnogi Kninjani već imaju svoje teorije, od toga da je riječ o majmunu kojeg je neko kao kućnog ljubimca odbacio i ostavio na Dinari, pa do toga da je riječ o ruci nepoznatog divljeg stvorenja ili, čak, o ruci preživjelog neandertalca.

"Fotografiju sam snimila prije otprilike godinu dana i, eto, proširila se po Kninu razmjenom preko mobilnih telefona. Ruka je pronađena podno Dinare, iznad sela Polače, u predjelu koji zovemo Polački gaj. Bila sam sa majkom koja je tu čuvala ovce i naš pas je negdje u blizini našao i donio tu ruku", ispričala je splitskoj "Slobodnoj Dalmaciji" Vaska.

Ruka, kako se navodi, nalikuje "rukama primata", ima pet prstiju i nokte i obrasla je dlakom.

Vaska kaže da je planirala da pozove veterinare da daju stručno mišljenje o ruci, odnosno da kažu o kojem biću je riječ, ali je ruka već sljedećeg dana nestala.

Ona vjeruje da ju je, kako kaže, pokupila neka životinja dodavši da ni lovci iz tog kraja nisu znali koja bi to životinja mogla biti.

"Ruka je najviše nalikovala majmunovoj, ali kako ovdje nema majmuna, sve je prilično čudno", ispričala je, kako se navodi, kroz smijeh Vaska opisujući rukama veličinu ruke na fotografiji s obzirom na to da nije bilo moguće uporediti je s nekim okolnim predmetom.

Ona je precizirala da su nadlaktica, podlaktica i prsti veličine ljudskih. Ali ne samo što odgovaraju veličinom, nego, kako kaže, i nalikuju na ljudske.

List piše da su Knjinani fotografiju ruke poslali Institutu za antropologiju u Zagrebu i Zavodu za biologiju Veterinarskog fakulteta u Zagrebu sa molbom za stručnim mišljenjem, ali da do danas nisu dobili nikakav odgovor, što cijelu priču o ruci nađenoj podno Dinare čini još zagonetnijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije