Ex -Yu

Taksisti traže ekonomski azil

Taksisti traže ekonomski azil
Taksisti traže ekonomski azil

BEOGRAD - Udruženje taksista "Sitak" iz Kragujevca saopštilo je da se, zbog katastrofalne situacije u oblasti taksi prevoza, obratilo ambasadama evropskih država za dobijanje ekonomskog azila, kao i da su o tome obavijestili državni vrh Srbije.

U pismu, koje su taksisti uputili ambasadama evropskih država, navedeno je da im je oduzeto pravo da zarađuju i da izdržavaju svoje porodice.

"Egzistencijalno smo ugroženi i primorani da vam se obratimo sa molbom da dobijemo ekonomski azil u vašoj državi, jer mi smo časni i pošteni građani koji žele da žive od svog rada", navodi se u pismu kragujevačkih taksista koje je proslijeđeno i medijima.

U Udruženju procjenjuju da bi uređena oblast auto-taksi prevoza i obezbjeđivanje ambijenta za rad registrovanim taksi prevoznicima na teritoriji Srbije, u budžet Srbije mjesečno donosilo oko 20 miliona evra.

"Pretpostavka je da na teritoriji Srbije ima 20.000 taksi prevoznika koji redovno izmiruju obaveze prema državi, a koji nemaju mogućnost da zarade", ističu u Udruženju "Sitak"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije