Ex -Yu

U dvije minute buknuli požari na Pelješcu i Korčuli

U dvije minute buknuli požari na Pelješcu i Korčuli
U dvije minute buknuli požari na Pelješcu i Korčuli

Požar na Pelješcu je pod kontrolom, a na Korčuli je još aktivan, ali kuće nisu u opasnosti, potvrdio je poslijepodne vatrogasni komadant dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

U razmaku od samo dvije minuteu ranim poslijepodnevnim satima dežurne službe dobile su dojavu o požarima koji su izbili na poluostrvu Pelješcu i ostrvu Korčuli.

Simović je izvijestio da su požari buknuli kod mjesta Prižba u opštinini Blato na Korčuli, te u mjestu Dingač na Pelješcu. Požar na Pelješcu stavljen je pod kontrolu, nije lokalizovan, ali je zaustavljeno širenje i u toku je sanacija, rekao je Simović, dodavši kako je požar na Korčuli još aktivan.

Sustigli smo istočnu i zapadnu stranu, sad idemo na sjevernu stran, a sve raspoložive snage na otoku su na terenu, izjavio je vatrogasni komadant Simović.

Simović je istaknuo da su u pomoć vatrogascima došla i dva kanadera, a onaj koji je bio na Pelješcu, sada je prebačen na Korčulu.

Vatrogasni komadant nada se da će požar do noći biti stavljen pod kontrolu. Izjavio je da kuće nisu ugrožene, ali da opasnost uvijek postoji ako se ne zaustavi, te je pozvao na oprez s obzirom da je to sedmi požar otvorenoga prostora na jugu Hrvatske u posljednjih pet dana.

Krajem jula požari su poharali Pelješac i Korčulu kada je izgorilo više od 3500, odnosno 1800 hektara površine.

(NN/ HRT)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije