Ex -Yu

U ovo selo u Srbiji dolaze žene iz cijele Evrope da bi se udale (FOTO)

U ovo selo u Srbiji dolaze žene iz cijele Evrope da bi se udale (FOTO)
U ovo selo u Srbiji dolaze žene iz cijele Evrope da bi se udale (FOTO)

U prokupačkom selu Bresničić u kojem je svega sto kuća nevjeste su sa svih strana, pa se momci mogu pohvaliti da su okupili čitavu Evropu na jednom mjestu.

Tako među snajama ima Njemica, Albanki, Čehinja, Makedonki, Hrvatica, Ruskinja i da čudo bude još veće, sve one žive u selu, neke i po više od 25 godina.

Snaje kažu da su im prve godine bile teške, ali da se sada ne bi vratile u svoje države, jer im je Bresničić najmiliji. Većinom ih je ljubav dovukla ovamo, ali ima i slučajeva provodadžisanja.

– Ja sam iz Praga i svog supruga Dragoslava upoznala sam dok je radio u Češkoj. Imala sam sedamnaest godina kada sam se udala za njega. Za mene koja dolazim iz Praga seoski život mi je bio naročito zanimljiv – kaže najstarija strankinja nevjesta u Bresničiću Romana Stamenković (53) iz Praga koja je još 1979. godine došla ovde.

Ljubav je dovela i Galinu Radoičić (50) iz Magelova u Bjelorusiji, koja je 1986. godine poslije tri godine veze sa Ljubišom ostavila sve i došla u Bresničić. Ova Ruskinja, koja slika i čija je kuća puna umjetničkih djela, kaže da su je meštani prihvatili kao svoju i da se nikada nije osjetila zapostavljeno.

– Prije par godina sam bila u rodnom kraju i mogu vam reći da sve razumijem ruski, ali sada već teže pričam. Moj maternji jezik postao je srpski - kaže Galina.

Najmlađa nevjesta je Albanka Viktorija Rakić (33) iz Skadra koja se udala za Stevana (47) preko provodadžije i sada već imaju dvije ćerke. Ona je došla 2011. godine.

– Bila sam sluđena prvih dana i sve mi je bilo potpuno strano, ali zahvaljujući Stevanovoj porodici, brzo sam se prilagodila. Ni riječ srpskog nisam znala, a sada najviše zahvaljujući svekrvi usavršila sam jezik. Voljela bih da nam je kuća malo bolja, a sve ostalo mi ne smeta – kaže vedra Albanka.

Selom se šetaju i Njemica Ingrid Veljković, Hrvatica Mirjana Damnjanović, Makedonka Stojana Vidić, a mještani se hvale svojim momcima, jer uspijevaju da djevojke iz bijelog svijeta privole da žive ovde.

U ovom trenutku u selu je novih 25 mladoženja, koji će, ako nastave trend, privući još nevjesta iz Evrope i svijeta, objavljuju beogradski mediji!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije