Ex -Yu

U priobalju Skadarskog jezera voda počela da ulazi u objekte

U priobalju Skadarskog jezera voda počela da ulazi u objekte
Foto: Ilustracija | U priobalju Skadarskog jezera voda počela da ulazi u objekte

PODGORICA - Zbog obilnih padavina u naseljima u priobalju Skadarskog jezera Virpazaru, Donjim Murićima i kod Rijeke Crnojevića voda je počela da ulazi u objekte, a stanovništvo strahuje i od priliva vode iz Albanije, javljaju crnogorski mediji.

 

Vodostaj Rijeke Crnojevića raste i voda već ulazi u kuće u blizini šetališta.

"Ako kiša nastavi da pada ovim intenzitetom, postoji opasnost da Rijeka poplavi", rekao je predsjednik Mjesne zajednice Rijeka Crnojevića Peđa Ivanović.

Predsjednik Mjesne zajednice Crmnica Đuro Marković rekao je da, za sada, voda nije poplavila objekte, ali da su poplave neminovne ako nivo Skadarskog jezera nastavi da raste.

"Posjetili smo najugroženija mjesta, Virpazar i naselje kod Željezničke stanice. Ukoliko bude neophodno, evakuisaćemo ugroženo stanovništvo u apartmane Vatrogasne jedinice u Baru. Spremamo palete i ribarske čizme", rekao je Marković.

Voda prodire i u turistički kompleks i izletište u Donjim Murićima, a, prema riječima vlasnika ovog objekta Hasana Muratovića, nivo vode u Skadarskom jezeru porastao je za dva i po metra.

U mjesnoj zajednici Ostros, za sada, situacija je pod kontrolom.

Operativni štab za zaštitu i spasavanje upozorio je da se do ponedjeljka, 19. marta, očekuje ukupna količina kiše od 200 litara po metru kvadratnom, a u najkišnijim predjelima potencijalno je moguće i 300 litara.

Iz Hidrometeorološkog zavoda su naveli da u naredna četiri dana očekuju obilne padavine, naročito u južnim i centralnim predjelima Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije