Ex -Yu

Ugledni zagrebački profesor u pritvoru zbog bludničenja nad pastorkom

Ugledni zagrebački profesor u pritvoru zbog bludničenja nad pastorkom
Ugledni zagrebački profesor u pritvoru zbog bludničenja nad pastorkom

ZAGREB - Ugledni zagrebački univerzitetski profesor već je 16 dana u istražnom zatvoru u Remetincu zbog sumnji da je bludničio nad pastorkom u mlađoj tinejdžerskoj dobi.

To je drugi put da je ona prijavila profesora – no prvi put je iskaz povukla.

Naime, djevojčica (čija dob nije otkrivena) je još u novembru 2011. kazala majci da se očuh, majčin partner s kojim žive u zajedničkom domaćinstvu u Zagrebu, neprimjereno ponaša prema njoj i dira je po intimnim dijelovima tijela. Majka je partnera prijavila policiji, a profesor je pritvoren. No, nakon sedam dana djevojčica je povukla iskaz, navodno na nagovor majke, iako je istražiocima detaljno i uvjerljivo ispričala što joj se događalo, saznaje Jutarnji list.

Ipak, zbog povlačenja iskaza profesor je pušten na slobodu, a majka i djevojčica su nastavile živjeti s njim.

No, potkraj prošle godine profesora je pastorka ponovno optužila za bludničenje, a policiju je opet alarmirala majka. Profesor je uhapšen 29. januara te se otada nalazi u istražnom zatvoru. Istražiocima je navodno sat i po iznosio odbranu, plakao i tvrdio da mu pastorka smješta zbog njegovog strožeg vaspitanja i cjelokupne porodične situacije koju teško podnosi.

Naime, profesor i majka djevojčice u vezi su dobili dijete, pa profesor tvrdi da su optužbe njen način privlačenja pažnje i 'osvećivanja' očuhu.

Dekan fakulteta je za list kazao da su svi zatečeni.

"Mislili smo da je to završena priča, da je riječ o nesuglasicama sa suprugom, ali sad smo svi sumnjičavi. Koliko znamo, supruga je prvi put povukla prijavu nakon sedam dana, a činilo se da je u pozadini nesređen odnos i svađa oko nekretnina. Sada ne znam što da mislimo", kazao je dekan.

Profesor će biti mjesec dana u istražnom zatvoru. Dokažu li se ove optužbe, profesoru po članu 193. Krivičnog zakona prijeti kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije