Ex -Yu

Uhapšen osumnjičeni za monstruozno ubistvo žene u Zagrebu

Uhapšen osumnjičeni za monstruozno ubistvo žene u Zagrebu
Foto: Robert Anic/Pixell | Uhapšen osumnjičeni za monstruozno ubistvo žene u Zagrebu

ZAGREB - Uhapšen je muškarac zbog ubistva na zagrebačkoj Trešnjevci, objavila je policija.

"Osoba koja se dovodi u vezu s ovim krivičnim djelom pod nadzorom je zagrebačke policije. Danas, 5. aprila oko 8.20 sati na Trešnjevci, Srednjaci, u stanu pronađeno je tijelo ženske osobe. Smrt je prema do sad utvrđenom posljedica krivičnog djela", piše policija.

Podsjetimo, policija je, kako je nezvanično saznao "Jutarnji", jutros oko 8:20 zaprimila poziv muškarca sa Srednjaka koji je rekao:

"Neko mi je ubio mamu".

List navodi kako je ubica s više uboda oštrim predmetom, najvjerovatnije nožem, usmrtio ženu. Dodaje da se jutros na vratima njenog stana pojavio muškarac kojeg su dočekali očigledni znakovi provale.

Radi se o provali koja je završila ubistvom?

U toku je policijski uviđaj, nakon kojeg će biti poznato više detalja. "HRT" nezvanično saznaje da se radi o provali koja se dogodila ili tokom noći ili ujutro.

"Županijsko državno tužilaštvo rukovodi uviđajem povodom pronalaska tijela na ovoj adresi. U toku je uviđaj. Provode se izvidi i provešćemo sve potrebne dokazne radnje kako bismo rasvijetlili činjenice ovog događaja. Kad budemo imali više informacija, mi ćemo se javiti", rekla je Albina Tisanić, zamjenica ŽDT-a Zagreb.

To je druga žena ubijena danas u Zagrebu, prvu ubio muž

Podsjetimo, jutros se već dogodilo ubistvo žene u Zagrebu. U stanu u Livadićevoj ulici muž je ubio suprugu.

Kako su "Indeksu" javili čitaoci, jutros se u Livadićevoj ulici kod Kvatrića oko 7:20 začuo ženski vrisak, a na lice mjesta ubrzo su došli specijalci i hitna. Dio Livadićeve ulice kod Kvatrića bio je blokiran, a policija nije propuštala vozila ni pješake.

"Danas oko 7:25 na području Maksimira u stanu je muškarac ispalio hitac iz vatrenog oružja koji je povrijedio članicu porodice. Policijski službenici povrijeđenu su izvukli iz stana i pružena joj je ljekarska pomoć", poručila je policija u odgovoru na "Indeksov" upit dodavši da je osumnjičeni pod njihovim nadzorom.

Žena je, nažalost, kasnije preminula u bolnici od zadobijenih povreda, potvrdila je policija oko 9:30.

U toku je policijski uviđaj kojim bi trebale biti utvrđene pojedinosti ovog događaja.

(Index)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije