Ex -Yu

Uhapšene tri osobe sa područja Vranja

Uhapšene tri osobe sa područja Vranja
Uhapšene tri osobe sa područja Vranja

VRANJE - Tri osobe iz Vranja i okoline uhapšene su zbog sumnje da su prevozile ilegalne migrante koji su imali saobraćajnu nezgodu na dijelu autoputa Vranje-Leskovac, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Pritvor do 30 dana određen je licu čiji su inicijali M.S. /43/ iz okoline Vranja, dok će M.P. /36/ i R.P. /37/, čije je boravište u Vranju, u toku dana biti privedeni zamjeniku osnovnog javnog tužioca u Leskovcu.

Oni su osumnjičeni da su u toku noći između 24. i 25. februara, po prethodnom dogovoru, organizovali prevoz i krijumčarenje stranih državljana, za koje su znali da su na nedozvoljen način prešli državnu granicu Srbije.

Prilikom prevoza migrnata kombijem "fiat", na dionici autoputa Vranje-Leskovac kod sela Donje Krajince, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je kombi sletio s puta i udario u objekat pored puta. 

Njima se na teret stavljaju nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licima povrijeđenim u saobraćajnoj nezgodi. U kombiju su bila 52 migranta i vozač.

Pripadnici MUP-a Srbije u kordinaciji sa zamjenikom osnovnog javnog tužioca nastavljaju rad u ovom predmetu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije