Ex -Yu

Vučić: I pored smanjenja plata, prosečna plata porasla

Vučić: I pored smanjenja plata, prosečna plata porasla
Vučić: I pored smanjenja plata, prosečna plata porasla

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras gostujući na TV Pink da je i pored smanjenja plata, prosječna plata u Srbiji porasla na 49.700 dinara, jer su poreska uprava i inspekcija rada radile svoj posao.

"Ja ništa ne propagiram, već sam pristalica veoma teškog i ozbiljnog rada. Sami smo ušli u reforme i ceo svet je to pozdravio. Sinoć sam razgovarao sa premijerom Grčke Ciprasom i čestitao mu. On je uneo novu energiju u političko nebo Evrope, ali ja verujem u teške strukturne reforme. I to je ono što Srbiji otvara vrata svuda", rekao je Vučić, a prenosi Blic.

On je najavio da će za dva dana biti prvi premijer Srbije koji je posjetio Švedsku.

"Kod nas ne postoji preduzetnički duh svi samo čekaju da im neko zvoni na vrata.Svaki dan slušam pitanja zar je moguće da za moju sestru nema posla u ovoj zemlji, a da niko na primer ne pokuša da otvori firmu. Niko nema inicijativu, svi samo čekaju i kukaju da je to teško. A imate klince koji u IT sektoru zarađuju i po tri miliona godišnje, ali rade 365 dana u godini. Svi hoće radno mesto da dobije, al da im teče staž i plata, al da ne rade".

"Kad objavimo podatke da je smanjena nezaposlenost u Srbiji niko to neće da objavi, jer je to navodno propaganda, a ja sam presrećan što se to popravlja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije