Ex -Yu

Vučić: Investitori iz Nemačke osećaju napredak i promene

Vučić: Investitori iz Nemačke osećaju napredak i promene
Vučić: Investitori iz Nemačke osećaju napredak i promene

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da vjeruje i da očekuje još veći dolazak njemačkih investitora u Srbiju i da i oni osjećaju promjene i napredak a da su se primjedbe koje su iznijeli odnosile prije svega na rad administracije na svim nivoima.

Vučić je na konferenciji za novinare poslije sastanka sa predstavnicima Odbora njemačke privrede za istok, rekao da u njemačkim kompanijama u Srbiji radi oko 25.000 ljudi i da ima oko 370 kompanija iz te zemlje i da ćemo probati da taj broj "udvostručimo i  utrostručimo".

Premijer je rekao da su njemački partneri su zadovoljni reformama koje se sprovode u Srbiji, mjerama koje su donijete za fiskalnu stabilizaciju zemlje, ali i naznačio da je prenio da će Srbija do Božića postići aranžman sa MMF što će biti veoma važna stvar.

On je naveo da su predstavnici Odbora iz Njemačke iznijeli primjedbe na rad adminsitracije, od opštinske do centralne, kao i da su imali primjedbe na Zakon o planiranju i izgradnji na šta im je rekao da će novi zakon koji obuhvata tu oblast biti donijet u narednim nedjeljama.

Vučić je preciziorao da su predstavnici njemačkih kompanija iz svih oblasti, poljoprivrede, IT sektora, zdravstva do najveće hemijske kompanije u svijetu BASF.

"Mislim da osećaju promene u Srbiji i napredak kao i želju da napravimo povoljnije tle za dolazak nemačkih investitora", rekao je premijer i dodao da vjeruje da će ovakvih sastanaka imati bar dva puta godišnje.

Odbor njemačke privrede za istok je poslovno udruženje koje okuplja najveće njemačke kompanije iz oblasti energetike, hemijske industrije, finansija, proizvodnje softvera, telekomunikacija, automobilske industrije, građevinarstva, trgovine, elektronike...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije