Ex -Yu

Vučić: Konsolidacija najranije u septembru

Vučić: Konsolidacija najranije u septembru
Vučić: Konsolidacija najranije u septembru

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Vlada najranije u septembru donijeti odluku o mjerama fiskalne konsolidacije u Srbiji.

"Jasno je da će nam mjere finansijske konsolidacije biti neophodne, a kakve će te mjere biti, Vlada će donijeti odluku najranije u septembru", ističe Vučić, a prenosi RTRS.

Premijer je podsjetio, da je još u izbornoj kampanji govorio da zemlju čekaju teške mjere, i dodao, da će od 11 stvari koje je naveo u ekspozeu biti ispunjeno 10.

"Samo jednu nismo ispunili, a to je smanjenje plata u javnom sektoru. Ispunjeno je 92 odsto plana i to uprkos poplavama koje su nas pogodile i čije su posljedice razorne po ekonomiju - oduzimaju nam jedan odsto BDP-a, smanjuju rast, uvode nas u recesiju", naveo je Vučić.

On je najavio da će u naredna dva dana biti smijenjeno najmanje pet direktora javnih preduzeća. "Zbog loših rezultata, nesposobnosti da riješe nagomilane probleme, dugova, bez direktorske fotelje ostaće i najmanje 300 direktora u Elektroprivredi Srbije", rekao je Vučić.

Vučić je za tešku ekonomsku situaciju u kojoj se nalazi Srbija optužio bivšu vlast, koja se "ponašala bahato i osiono prema sopstvenom narodu, kupujući glasove ljudi tako što je bez ekonomskog rezona povećavala plate i penzije, tjerajući Srbiju u dužničko ropstvo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije