Ex -Yu

Vučić: Šešelja nećemo hapsiti na prepad

Vučić: Šešelja nećemo hapsiti na prepad
Vučić: Šešelja nećemo hapsiti na prepad

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da su najnoviji pritisci Haškog tribunala, koji traži povratak lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u Hag, politički, a ne pravni, te poručio da će Vlada Srbije učiniti sve da očuva političku i ekonomsku stabilnost zemlje i nikoga neće hapsiti na prepad.

Vučić je nakon sjednice Predsjedništva Srpske napredne stranke /SNS/, čiji je lider, rekao da je o odluci Tribunala saznao sa sajta tog suda i da će odluku o eventualnom izručenju donositi na osnovu Šešeljevog zdravstvenog stanja i "polako".

"Treba da utvrdimo kakvo je njegovo zdravlje, kako se to i dalje kreće, da vidimo proceduru, polako", rekao je Vučić.

On je naglasio da neće biti nikakvog spektakularnog hapšenja Šešelja i ocijenio da je najnovija odluka Tribunala skandalozna.

"Mislim da je sve ono što su uradili u ovom slučaju skandalozno", rekao je Vučić.

On je podsjetio da Hag ništa nije pitao Beograd kada je odlučivao da Šešelja vrati u Srbiju i poručio da na ovom slučaju neće biti ponižavana Srbija.

"Nisu ljudi džakovi da ih isporučujete i tražite kada vam se prohte. Neka ne očekuju da kleknem i kažem, joj mili moji. Srbija ima svoj nacionalni ponos koji niko neće da gazi", rekao je Vučić.

On je konstatovao da se ispostavilo da je ministar za rad Srbije Aleksandar Vulin bio u pravu kada je rekao da je Šešelj poslat da destabilizuje vlast u Srbiji.

"Sećate se da su ga oni spakovali i poslali nam ga. Prvo su tražili da ga špijuniramo, da vidimo gde će da jede, da spava", podsjetio je Vučić i dodao da je Tribunal puštanjem Šešelja samo Srbiji izazvao probleme.

"Sad ćemo da vidimo šta je to novo što traže od nas", rekao je srpski premijer.

Vučić je najavio da će SNS 17. aprila održati sjednicu Glavnog odbora na kojoj će razmatrati aktuelnu političku situaciju i donijeti najvažnije odluke u svjetlu političkih pritisaka iz Haškog tribunala i važnih i teških ekonomskih reformi. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije