Ex -Yu

Vučić: Srbija pritisnuta snažnije nego ikada

Vučić: Srbija pritisnuta snažnije nego ikada
Foto: Tanjug | Vučić: Srbija pritisnuta snažnije nego ikada

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić poručio je danas na svečanosti povodom Dana Odreda vojne policije specijalne namene Kobre, u kasarni "Vasa Čarapić", da se Srbija nalazi usred geopolitičkog vrtloga, ni kriva ni dužna.

"Srbija je pritisnuta snažnije nego ikada od mogih koji bi da joj komadaju teritoriju, do onih koji bi da za sve svoje greške krivca pronađu u Srbiji i tako se pred nekim drugim opravdaju", kazao je on.

Vučić je rekao da mu je velika čast što je predsjedničkom odlukom mogao da dodijeli Kobrama vojnu zastavu.

"Vojnu zastavu koju ste zaslužili svojom profesionalnošću, disciplinom, marljivošću, posvećenošću, ali pre svega, ljubavlju prema otadžbini. Zastavu koju ste dobili, rekao sam pukovniku Đošiću samo jednu rečenicu - ona nikada ne sme da padne u ruke neprijatelju, baš kao ni padanje naše zemlje Srbije. Najbolji i najveći garant da se to neće dogoditi, jeste vaša i druge jedinice Vojske Srbije", rekao je Vučić.

Istakao je da danas nije lako biti pripadnik vojske niti pripadnik Kobri.

"Onih koji su nečujni, a ubojiti, onih koji malo govore, a mnogo rade. Nije lako, zato što se naša zemlja nalazi u sred geopolitičkog vrtloga, ni kriva ni dužna, a pritisnuta snažnije nego ikada od mogih koji bi da joj komadaju teritoriju, do onih koji bi da za sve svoje greške, krivca pronađu u Srbiji i tako se pred nekim drugim opravdaju. I neće biti lakše, zato nam je potrebno da snažimo svoju vojsku, da ulažemo i preko mere u zaštitu svog suvereniteta, jer samo tako možemo da odvratimo sve one koji žele uništenje Srbije", istakao je Vučić, prenosi Tanjug.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije