Ex -Yu

Vučić: Srbija unazad više ne ide

Vučić: Srbija unazad više ne ide
Vučić: Srbija unazad više ne ide

BEOGRAD - Obavezujem se svakom građaninu Srbije, čoveku, ženi, detetu da nikada svoju dužnost, dužnost koja nosi ime ove države i naroda, neću shvatiti olako, da neću nikada biti veći od nje, da zemlji nikada neću ništa da uzmem, da ću biti spreman sve da joj pružim i dam, poručio je danas predsjednički kandidat na izborima u Srbiji Aleksandar Vučić na preduzbornom mitingu u Beogradu.

"Želim da bude, predsednk svima, bez želje da delim ljude, namere da sudim, sa puno svesću o sopstvenoj pokornosti", rekao je Vučić u prepunoj Kombank areni.

"Srbija je naša osnovna vrednost, vera i tačka oslonca", rekao je Vučić.

Dodao je da, ako nekome do danas nije bilo jasno zašto "trči ovu trku", sada može da dobije odgovor bez ikakve sumnje - da time postaje dio velike istorije i ogromne časti.

"Vaše ruke su moje ruke, vaši glasovi su moj glas, vaša snaga je moja snaga. Samo uz vas mogu da postojim, samo uz vas mogu da radim i služim, i pred svima ostalima i celim svetom mogu, moram i hoću da stojim uspravno, jer znam ko je iza mene, i znam šta je iza mene", poručio je Vučić.

On je dodao da vidi dobro srpski narod, da nema nikakvu sumnju u njegovu veličinu, i podvukao:

"Neće više biti pitanja bez odgovora i puteva bez cilja, lutanja...Srbija unazad više ne ide. Ide napred, ide brže, ide bolje, i ići će jače", naglasio je Vučić.

Vučić je rekao i da ne postoji riječ koju nisu izgovorili protiv njega, protiv građana, protiv Srbije, ali i poručio "neka im je prosto", neka mrze, i neka žive sa tom mržnjom, "a mi ćemo ljubavlju da ih pobedimo, vašom enegrijom, radom, znanjem".

Kako je rekao, ono što ga je uplašilo je to što kandidati bivšeg režima pozivaju na nasilje, na razne scenarije, pucnjavu....ali je i poručio da normalna, pristojna Srbija želi mir, stabilnost, investicije...

"Nećemo vam dozvoliti da nam sruštite zemlju, da srušite ono što smo stvarali u prethodne tri godine, nećemo vam dati da nam otmete budućnost", poručio je.

On je dodao da je 10 protiv njih "i znate još ko sa njima", ali "da je većina naroda na našoj strani".

Treba da znamo, kaže, da se samo radom može uspjeti, a ne onako kako oni obećavaju da će nešto da padne sa neba.

"Ne dam da nas vrate u vreme pljačkaških privatizacija, da nam uzmu i crno ispod nokata samo da bi bili bogatiji".

"Nikad ni jedan dinar nisam uzeo od građana, i bio sam najponosniji predsednik vlade ali to ne bih uspeo da nisam imao ovakvog predsednika Republike i vas, divne, najbolje ljude Srbije", istakao je Vučić u svom govoru.

Građanima je obećao da će živjeti bolje, da će imati veće plate i penzije, jer su ih zaslužili svojom trpeljivošću, strpljenjem, radom i energijom.

Za 48 sati srešće se sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, gdje će, kaže, zastupati interese Srbije i boriti se za što bolje odnose sa Rusijom.

Naveo je da je Srbija na evropskom putu, ali i da je jedina evropska zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji i da to neće ni uraditi.

"Srbija je sačuvala svoj obraz i pokazala prijateljstvo i kada je teško", rekao je Vučić.

Naveo je da je pred Srbijom još mnogo obaveza i da je za to potrebna podrška građana i njihova ljubav.

"Hvala vam na ogromnoj podršci", poručio je Vučić okupljenima.

On je naveo da je kampanja za njega bila užasno teška, jer ne postoji stvar koju njegovi protivnici nisu rekli, niti laž i neistina koju nisu izneli, ali da građani znaju istinu, ko je pošten i marljiv borac za Srbiju.

"Građani znaju ko će da poturi svoja leđa i štiti svoju zemlju i da se bori kad izleda da je nemoguće da se za Srbiju izbori", rekao je Vučić.

Obećao je da će da se bori do posljednjeg daha protiv onih koji bi Srbiju da vrate u prošlost, onih koji će da sprovedu nasilje i "makedonski scenario", te da će svom snagom da očuva mir i stabilnost.

"To je moj zavet za Srbiju", zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije