Ex -Yu

Vulin: DSS radi protiv države

Vulin: DSS radi protiv države
Vulin: DSS radi protiv države

BEOGRAD - Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je da bojkot izbora nije nigdje uspio, te optužio DSS da "radi protiv države", kao i da se "ne ponaša srpski i patriotski".

"Prvi put od 1999. godine se desilo da dođe do incidenata na severu Kosova gde su Srbi u većini i da baš niko ne optuži Srbiju da je stoji iza tih nereda, nego DSS jedini na svetu optuži svoju državu da je učestvovala u tim neredima", rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

On smatra da to ponašanje DSS-a "nije ni srpsko ni patriotsko". On je ocijenio da će ovaj "napad DSS-a na državu biti iskorišten i da će svi svjetski mediji prenijeti da DSS optužuje Srbiju da je napravila nerede".

Vulin je ocijenio da je prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić "imao hrabrosti da upozori međunarodnu zajednicu da ne radi dobro svoj posao i da ponudi da Srbija preuzme odgovornost na severu", ali da se onda pojavilo reagovanje DSS-a koje je "istovjetno kao u Prištini".

"DSS se obradovao tome da Srbija nije dobila dozvolu da zaštiti svoje građane na severu Kosova", kaže Vulin.

Kada je riječ o ponavljanju izbora u Kosovskoj Mitrovici, Vulin je naveo da prvo treba sačekati stav Centralne izborne komisije /CIK/ i OEBS-a, a da će se onda Beograd opredijeliti.

On je poručio da će državljani Srbije koji su sprečavali ljude da izlaze na izbore, ucjenjivali i fotografisali, odgovarati po zakonu Srbije i dodao da državni organi već imaju neke rezultate.

Vulin smatra da bojkot izbora nije uspio na sjeveru Kosova i naveo podatke da je u Leposaviću i Zubinom potoku juče do 17 časova, prije prekida izbora, izašlo više od 22 odsto, a u Zvečanu više od 12 odsto.

"Bojkot nije uspeo. Ili je bojkot samo jedna opština u kojoj se vređalo i napadalo. Ne mogu se svi Srbi na Kosovu i Metohiji svesti na tri biračka mesta", rekao je Vulin.

Vulin je istakao da je zadovoljan rezultatima liste "Srpska" na jugu Kosova, navodeći da su tamošnji Srbi poslušali svoju državu Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije