Ex -Yu

Za otpremnine u Vojvodini 940.000 evra

Za otpremnine u Vojvodini 940.000 evra
Za otpremnine u Vojvodini 940.000 evra

NOVI SAD - Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije prenijelo je 113 miliona dinara /oko 940.000 evra/ Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, a novac je namijenjen isplati naknade za otpremnine prosvjetnim radnicima zaposlenim u osnovnom i srednjem obrazovanju u Vojvodini.

Iz Biroa Pokrajinske vlade za odnose s javnošću saopšteno je da je Sekretarijat novac proslijedio školama, koje su obavezne da ga odmah uplate na tekuće račune svojih penzionera.

Tako su osnovne škole u Vojvodini dužne da po osnovu otpremnina isplate 69 miliona dinara /oko 573.000 evra/, a srednje  44 miliona dinara /oko 366.000 evra/ svojim penzionerima. 

Minimalna neto otpremnina je oko 182.000 dinara /oko 1.500 evra/, odnosno prema statističkim podacima, tri prosječne zarade po zaposlenom.

Početkom ovog mjeseca, pokrajinski Sekretarijat uputio je zahtjev republičkom Ministarstvu za isplatu 570 otpremnina za prosvjetare u pokrajini, u ukupnom iznosu od oko 126 miliona dinara /oko milion evra/.

Ministarstvo je obezbijedilo novac za 508 otpremnina, tako da se ovom uplatom reguliše dio duga prema prosvjetnim radnicima u Vojvodini.

U Sekretarijatu očekuju da će u decembru biti još jedna tranša za isplatu otpremnina, ali napominju da ni njome neće biti obuhvaćeno svih 570 otpremnina prosvjetnim radnicima Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije