Ex -Yu

Zatvorena glasačka mjesta na sjeveru KiM: Izuzetno niska izlaznost

Zatvorena glasačka mjesta na sjeveru KiM: Izuzetno niska izlaznost
Foto: Tanjug/AP | Zatvorena glasačka mjesta na sjeveru KiM: Izuzetno niska izlaznost

KOSOVSKA MITROVICA - Glasačka mjesta na današnjem referendumu na kojem se odlučivalo o smjeni albanskih gradonačelnika u sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije zatvorena su u 19 časova, a na glasanju je zabilježena izuzetno niska izlaznost.

Svih 23 biračkih mjesta na referendumu za smjenu gradonačelnika u opštimama Sjeverna Mitrovica, Leposavić , Zubin Potok i Zvečan zatvorena su na vrijeme, javlja izvještač Tanjuga.

Ono što je obilježilo današnji referendum je izuzetno niska izlaznost, prisustvo velikog broja pripadnika kosovske policije i instaliranje kamera koje su pratile čitav proces glasanja, kao i bojkot Srba koji su poslušali apele političkih predstavnika sa Kosova i Metohije da ne učestvuju u današnjem glasanju.

Priština je danas u četiri opštine na severu organizovala referendum o smjeni gradonačelnika Albanaca, izabranih na izborima u aprilu prošle godine glasovima oko tri odsto birača, a srpske stranke na KiM pozvale su na bojkot zbog uslova koje su privremene institucije propisale, a kojima je učinjeno sve da referendum ne uspije.

Centralna izborna komisija u Prištini saopštila je da je do 15 časova na referendumu o smjeni gradonačelnika u četiri opštine na sjeveru KiM glasalo ukupno 203 građana od 46.566 koliko ih je upisano u birački spisak.

Prema tim podacima, u Kosovskoj Mitrovici glasala su 64 birača, u Zubinom Potoku 17, u Leposaviću 122, dok u Zvečanu niko nije glasao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije