Gradovi

Ana Babić nova predsjedavajuća Skupštine KS-a

Ana Babić nova predsjedavajuća Skupštine KS-a
Ana Babić nova predsjedavajuća Skupštine KS-a

SARAJEVO- Poslanici Skupštine Kantona Sarajevo su na današnjoj sjednici izabrali poslanicu Saveza za bolju budućnost Anu Babić za novu predsjedavajuću Skupštine KS-a.

Sljedeća tačka dnevnog reda je Prijedlog odluke izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine KS-a te od prijedlogu odluke o smjeni i imenovanju novih ministara u Vladi KS-a.

Naime, predloženi ministri iz SBB-a zbog rekonstrukcije vlasti na svim nivoima vlasti u BiH trebaju zamijeniti ministre iz Demokratske fronte.

Predloženi ministri su Mirvad Kurić za Ministarstvo kulture i sporta, Mario Nenadić za Ministarstvo pravde i uprave, Ismir Jusko za Ministarstvo unutrašnjih poslova, Amela Dautbegović za Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice i Zilha Ademaj za Ministarstvo zdravstva.

Poslanica Naše stranke Sabina Čudić osvrnula se na sazivanje hitne sjednice, te kazala da se hitne sjednice Skupštine KS-a nikada nisu sazvane zbog epidemije, trovanja ili sigurnosne situacije.

- Na hitnim sjednicama se uvijek bavimo sami sobom, ukoliko želimo nekome izmaći fotelju i dati je drugom. Trebate nam pokazati da su ministri iz DF-a opasni po građane KS-a ili šire epidemiju i dokazati nam hitnost sazivanja ove sjednice - pojasnila je.

Dodala je da je iz medija saznala da dnevni red hitne sjednice te da joj nije poznato šta su ministri iz DF-a pogrešno uradili i zašto ih zamjenjuju ministri iz SBB-a.

Poslanik DF-a Goran Akšamija predložio je da se zbog hitnosti sjednice na dnevni red stavi i Nacrt budžeta za 2016. godinu, što su poslanici odbili. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije