Gradovi

Aplikacija sa turističkim destinacijama za strance

DOBOJ - Organizacija za razvoj turizma regije Doboj "Rotor" potpisala je sa Centrom za informacione tehnologije "Info ars" iz Banjaluke ugovor za kreiranje aplikacije za smart telefone namijenjene turistima koji prolaze kroz BiH.

Izrada aplikacije realizuje se u okviru projekta "Digitalni turistički BH itinerer", koji finansira Ambasada SAD u BiH, a kojim se promovišu BiH turističke atrakcije i zaštita kulturno-istorijskog nasljeđa gradova i opština u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

"Uz upotrebu savremenih sredstava promocije kao `gugl mapiranje`, kju-ar kod, veb stranica, smart fon aplikacija, omogućiće se kvalitetnije animiranje turista u tranzitu kroz BiH koji će se zadržati duže na promovisanim destinacijama i time doprinijeti lokalnom ekonomskom razvoju", saopšteno je iz "Rotora".

 U okviru projekta biće kreirana aplikacija za smart telefone kojom će se na gugl mapama mapirati do 30 objekata unutar turističkih ruta u BiH.

Ruta će imati i svoj kju-ar kod na bilbordima, koji će biti prisutni na svim većim graničnim ulazima u BiH tokom turističke sezone 2015. godine.

"U toku su finalne pripreme za objavljivanje javnog poziva gradovima i opštinama u BiH koji bi učešćem u projektu doprinijeli vlastitom razvoju, promociji te valorizaciji BH turističkih kapaciteta", navedeno je u saopštenju "Rotora".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije