Gradovi

Bijeljina: Gas u gradu do septembra, priključak za domaćinstva 1.500 KM

Bijeljina: Gas u gradu do septembra, priključak za domaćinstva 1.500 KM
Bijeljina: Gas u gradu do septembra, priključak za domaćinstva 1.500 KM

BIJELJINA - Bijeljina će do septembra dobiti gas iz Srbije, najavio je danas gradonačelnik Mićo Mićić nakon sastanka sa predstavnicima preduzeća "BN gas" koje je investitor i izvođač radova.

On je rekao da se iduće sedmice očekuje dobijanje djelimične građevinske dozvole od Ministarstva za prostorno uređenje Republike Srpske za izgradnju prvih šest kilometara transportnog gasovoda od Bijeljine do Šepka, za šta su već uređeni imovinski odnosi.

Mićić je istakao da je Vlada Srpske izašla u suret Bijeljini i dala sve saglasnosti za ovakav vid gasifikacije grada, utvrđivanjem opšteg interesa i davanjem ugovora o koncesiji za transportni gasovod.

Prema njegovim riječima, prečnik i protok transportnog gasovoda koji se gradi tri puta je veći od neophodnog za Bijeljinu, što omogućava njegovo produžavanje ka drugim gradovima u Republici Srpskoj.

Mićić je rekao da je u okviru gasifikacije grada već napravljena mreža od 320 kilometara i sve mjerne stanice, kao i da je uvjeren da će u narednoj sezoni grijanja građani Bijeljine moći da koriste gas.

On je istakao da će cijena priključka na gas za domaćinstva u Bijeljini biti 1.500 KM, sa mogućnošću plaćanja u ratama tokom tri godine.

Direktor preduzeća "BN gas" Jovo Vujanović rekao je novinarima da je u projekat gasifikacije Bijeljine do sada uloženo više od 20 miliona evra i najavio da će cijena gasa u Srpskoj biti povoljna i ista kao u Srbiji, gdje sa PDV-om iznosi 38 dinara.

U ovoj firmi 20 odsto učešća ima grad Bijeljina, 80 odsto preduzeće "Novi Sad gas", na čijem je čelu Vujanović.

Vujanović je rekao i da je preduzeće "Novi Sad gas" jedan od većih distributera u Srbiji, sa 60.000 aktivnih potrošača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije