Gradovi

Borci: Lokalna vlast onemogućava kvalitetnu raspravu

Borci: Lokalna vlast onemogućava kvalitetnu raspravu
Borci: Lokalna vlast onemogućava kvalitetnu raspravu

DOBOJ - Lokalna vlast u Doboju nije dostavila materijal o preispitivanju odluke o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta za sutrašnju sjednicu Skupštine grada, čime nastoji da onemogući kvalitetnu raspravu o tome, smatraju u gradskoj Boračkoj organizaciji.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Doboj Miladinko Kovačević istakao je da nisu dostavljeni materijali i za druge ključne tačke koje se nalaze na dnevnom redu da bi "pojedine odluke bile donesene ishitreno".

Kovačević je danas na konferenciji za novinare rekao da se važni skupštinski materijali dostavljaju na dan održavanja Skupštine i da "upakovana odluka bude većinski potvrđena bez konkretnih prijedloga i prava na razmatranje".

Kovačević je izrazio nezadovoljstvo što nije ispoštovana ni procedura prema kojoj je nadležna komisija trebalo da razmotri zahtjev Udruženja građana "Branioci Doboja 2. maj 1992. godina" da ovaj datum bude uvršten u kalendar obilježavanja značajnih istorijskih događaja oslobodilačkih ratova ovog grada prije nego što je uvrštena u dnevni red skupštinskog zasjedanja.

"Nismo dobili odgovor na pismeni zahtjev da se rukovodstvo Boračke organizacije grada Doboj obrati tokom skupštinskog zasjedanja", rekao je Kovačević.

Na ranije prozivke pravnog savjetnika gradonačelnika Doboja Nebojše Marića u vezi sa trošenjem novca Boračke organizacije, sekretar gradske Boračke organizacije Nenad Bukvić rekao je da su rad i finansijski izvještaji novog rukovodstva ove organizacije javni i transparentni.

Bukvić je ukazao da je u proteklih 10 godina lokalna uprava posredstvom Boračke organizacije "prala novac" o čemu je, kako je istakao, Marić veoma dobro upoznat jer je u to vrijeme obavljao funkciju načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu.

On je naveo da je budžet grada oštećen za oko 380.000 KM na osnovu lažnih stipendija koje je trebalo da budu dodijeljene djeci iz boračkih kategorija, te napomenuo da je tu dokumentaciju izuzela policija.

Bukvić je, između ostalog, predočio dokument prema kojem je gradska uprava preko računa Boračke organizacije isplatila 14.580 KM mašinovođama tokom njihovog štrajka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije