Gradovi

Brane Žunić: Slobodan sam čovjek

Brane Žunić: Slobodan sam čovjek
Brane Žunić: Slobodan sam čovjek

PRNJAVOR - Brane Žunić, predsjednik Skupštine opštine Prnjavor i predsjednik prnjavorske PDP, stigao je juče u Prnjavor poslije skoro mjesec dana pritvora u Sloveniji, a na Trgu srpskih boraca ga je dočekao veliki broj okupljenih građana.

Nakon saslušanja u Njemačkoj Žunić je oslobođen optužbi za navodne iznude tokom rata. Sudu u njemačkom gradu Štutgartu izručen je u utorak iz pritvora u Brežicama, u Sloveniji.

Dobrodošlicu su mu poželjeli načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, potpredsjednik Skupštine opštine Željko Simić i drugi.

"Nije mi bilo lako ovih 25 proteklih dana, ali vjerujte nisam pustio suzu do ovog momenta. Znao sam da je stvar na mojoj strani, pitanje je bilo samo koliko će to trajati. Bojao sam se da će postupak trajati predugo", rekao je Žunić obraćajući se prisutnima.

On je naveo da će o detaljima saslušanja u dogovoru sa svojim advokatom govoriti u narednim danima.

"Prije nekih 15 godina zapisano je da je jedna neodređena grupa, u kojoj sam navodno i ja bio član, izvršila neovlašteno privođenje uz pomoć naoružanja, nešto kao oružanu otmicu i kidnapovanje grupe građana, drženje u zatočeništvu, maltretiranje i iznuđivanje neke koristi i tako dalje. Suština je, dakle, bila to", kazao je Žunić.

Naveo je da je prvi koji je uspio ostvariti uvid u ovaj predmet bio njegov advokat Mirko Dragić, koji je, dodao je, mnogo učinio na razrješenju tog slučaja.

"Moj advokat je prezentovao drugačiju istinu ljudima tamo u inostranstvu. Dakle, da to nije puko odvođenje ljudi iz njihovih kuća uz pomoć naoružanja, nego da je to bio rat u kome su zavađeni ljudi, koji su i na jednoj i na drugoj strani bili naoružani, a onda to izgleda sasvim drugačije", ispričao je Žunić.

Do svega je došlo, kako je kazao, usljed prijave jednog lica s ovih prostora.

"Ta prijava je od prekjuče u prazno, postupak je obustavljen i ja sam slobodan čovjek. Imam razloga da prigovorim mnogima, ali neću to sada učiniti", naveo je Žunić.

Kazao je da je cijeli slučaj završen za jedan dan u Njemačkoj, te da je istražni sudija odbio zahtjev tužioca da ostane u pritvoru.

Žunić je naglasio da se ljuti na one koji su htjeli protekle događaje politički da iskoriste, zaboravljajući, naveo je, da ima porodicu i četvoro male djece.

Potpredsjednik Skupštine opštine Željko Simić rekao je da se raduje zbog Žunićevog povratka i da je bilo neupitno da nije kriv.

"U ime Skupštine opštine Prnjavor i svoje lično ime želim izraziti zadovoljstvo što je gospodin Žunić slobodan čovjek, što se vratio u svoj grad, svojoj porodici i redovnim obavezama u Skupštini opštine Prnjavor", rekao je Simić.

Žunić je uhapšen po potjernici Europola 26. februara na graničnom prelazu Bregana. On je bio član delegacije opštine Prnjavor koja je trebalo da boravi u službenoj posjeti švajcarskim opštinama Minhviln i Sirnah.

PDP zadovoljna

PDP izražava zadovoljstvo što je najzad razriješena situacija s hapšenjem Brana Žunića, saopšteno je juče iz ove stranke.

Ova stranka istovremeno izražava žaljenje što su Žunić i njegova porodica pretrpjeli velike neprijatnosti proteklih sedmica.

"Gospodin Žunić i Opštinski odbor PDP-a Prnjavor iz cijele situacije izlaze još jači i s više snage nastavljaju rješavanje društvenih pitanja u Prnjavoru", stoji u saopštenju.

B.Vu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije