Gradovi

Brčko konkurisalo kod EU

Brčko konkurisalo kod EU
Brčko konkurisalo kod EU

BRČKO - Distrikt Brčko konkurisao je sa dvije stambene zgrade u željezničkoj koloniji za socijalni program stanovanja koji finansira EU, rekao je danas šef Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja u brčanskoj Vladi Rifat Mujanović.

On je naveo da je planom realizacije ovog projekta predviđeno da stanovi budu u vlasništvu distrikta, da njihovi korisnici plaćaju stanarinu čiji će iznos biti utvrđen i za socijalno ugrožene stanovnike, a svako naselje imaće i upravnika.

"Za ovaj program koji finansira EU kandidovaće se i kolektivni centri u naseljima Prutače, Brka, Bukvik, Cerik, Ivici i Grbavica. Programom obnove tih centara biće obuhvaćena i rekonstrukcija kompletne infrastrukture", rekao je Mujanović novinarima. 

On je podsjetio da je iz ovogodišnjeg budžeta distrikta Brčko za sanaciju u ratu oštećenih stambenih jedinica predviđeno izdvajanje samo milion KM.

Tako mali iznos planiran je, kako je obrazložio, zato što je veći broj u ratu oštećenih i porušenih kuća već obnovljen.

On je naveo da će, čim Vlada usvoji program utroška i raspodjele tih budžetskih sredstava, biti raspisan javni poziv za njihovu dodjelu. 

"Na nivou BiH raspisan je javni poziv za obnovu stambenih jedinica za lica koja žele da se vrate u distrikt, ali, nažalost, prijavilo se malo zainteresovanih. Ovih dana, kada ističe rok za prijavljivanje, znaće se tačan broj lica koja će koristiti ta sredstva", dodao je Mujanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije