Gradovi

Doboj: Usvojen budžet za 2016. godinu od 32.600.000 KM

Doboj: Usvojen budžet za 2016. godinu od 32.600.000 KM
Doboj: Usvojen budžet za 2016. godinu od 32.600.000 KM

DOBOJ - Odbornici Skupštine grada Doboja usvojili su danas budžet za 2016. godinu u iznosu od 32.600.000 KM, što predstavlja uvećanje za dva odsto u odnosu na rebalans budžeta za ovu godinu.

U ukupnim budžetskim sredstvima poreski prihodi čine 64 odsto, neporeski 21 odsto, a kapitalni dobici 15 odsto.

Planirani poreski prihodi iznose 20.804.500 KM i veći su za dva odsto u odnosu na procjenu izvršenja ovogodišnjih. Najveći prihodi dolaze od indirektnih poreza, koji su za tri odsto veći od ovogodišnjih.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović najavio je da će već početkom naredne godine biti predložen rebalans budžeta s obzirom na aktivnosti u vezi sa kreditnim zaduženjem grada za pomoć privrednicima sa poplavljenih područja grada, te infrastrukturnim ulaganjima.

Petrović je naveo da je riječ o saradnji grada i Fonda solidarnosti Republike Srpske, Vlade Srpske i predsjednika Republike, kojima je zahvalio na podršci.

On je najavio da će na narednoj sjednici Skupštine grada predložiti odluku o subvenciji prema kojoj svako treće dijete u porodici ima pravo na besplatan boravak u vrtiću, a koju je inicirao Klub odbornika SNSD-a.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Sanja Vulić rekla je da je gradonačelnik počeo podržavati neke od konstruktivnih prijedloga ove stranke, ocijenivši da Petrović ima šire poglede na prijedloge SNSD-a koji nisu politički, već isključivo u interesu građana Doboja.

Vulićeva i dalje traži da se ponovo razmatra tačka dnevnog reda o stavljanju van snage odluke o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta, kao i neosnovane odluke o poskupljenju komunalnih usluga.

Odbornici su na današnjoj sjednici usvojili i odluku o pokrivanju budžetskog deficita po obračunu za 2012. godinu u iznosu od 1.805.451 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije