Gradovi

Doboj: Živković kandidat za gradonačelnika?

Doboj: Živković kandidat za gradonačelnika?
Doboj: Živković kandidat za gradonačelnika?

DOBOJ - Osvajanje funkcije gradonačelnika i zavidan broj odbornika u Skupštini grada rezultat je koji na oktobarskim lokalnim izborima očekuje Gradski odbor SNSD-a, poručio je novoizabrani lider ove stranke Vlado Đurđević, te nagovijestio da bi kandidat za gradonačelnika mogao da bude Milorad Živković, njegov protivkandidat za stranačku funkciju, kojeg je na izborima u nedjelju pobijedio tijesnom razlikom.

"Znamo recepte za to, znamo da je isključivi uslov da postignemo te rezultate otvoreno opoziciono djelovanje u odnosu na aktuelnu vlast, za koju mislimo da nije ispunila povjerenje naroda, da je to povjerenje jako dugo trajalo ovdje u Doboju, a da se rezultati rada aktuelne vlasti ne vide", kazao je Đurđević.

Na pitanje da li će biti kandidat za gradonačelnika nije dao odgovor, ali je naveo da "ako bude - neće u isto vrijeme biti i predsjednik GO", te istakao da je Milorad Živković "čovjek na kojeg SNSD računa".

Milorad Živković je u telefonskom razgovoru naveo da nije upoznat da će biti SNSD-ov kandidat za gradonačelnika, te dodao da ne može kazati da li će prihvatiti kandidaturu dok se ne konsultuje.

Izbori za predsjednika dobojskog SNSD-a izazvali su pažnju ovdašnje javnosti, koja očekuje da sada ta stranka izbaci u prvi plan kandidata koji će "na megdan" aktuelnom gradonačelniku Obrenu Petroviću.

Veće šanse u ovoj borbi od svih potencijalnih kandidata koje bi trebalo da zajednički predloži koalicija koju čine SNSD, SP i DNS analitičari daju Miloradu Živkoviću.

"I Živković ili bilo koji drugi kandidat sa dignitetom može donijeti promjene, zato što je političar s iskustvom. Promjene ne može donijeti on sam jer iza njega mora stati stranka u Banjaluci i svim svojim resursima pomoći njegov izbor", kazao je Vasilije Šajinović, politički analitičar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije