Gradovi

Doboj opet mimo republičkih koalicija

Doboj opet mimo republičkih koalicija
Doboj opet mimo republičkih koalicija

DOBOJ - Republička koalicija SNSD - SP - DNS, koja u Doboju nikada nije zaživjela, sve su prilike neće ni na predstojećim lokalnim izborima, a zajednički kandidat za gradonačelnika najvjerovatnije će ostati nemoguća misija.

Za razliku od SNSD-a i SP-a, DNS je dio lokalne vlasti koju predvodi SDS, čijeg su kandidata - Obrena Petrovića, podržali na prethodnim lokalnim izborima, zbog čega su između ostaloga sa dva osvojena odbornička mandata dobili svoj dio vlasti.

Slavko Gligorić, predsjednik Gradskog odbora DNS-a, kaže da pitanje zajedničkog kandidata još nije razmatrano na stranačkim organima.

"Čekamo da vidimo da li će se implementirati dogovor SNSD-a, SP-a i DNS-a o zajedničkom kandidatu u svim opštinama u RS ili će se dati sloboda partijama da odluče u pravcu koji bi bio najbolji za njih", kazao je Gligorić, napomenuvši da DNS u Doboju neće imati svog kandidata za gradonačelnika.

U dobojskom SNSD-u, s obzirom na dosadašnje djelovanje DNS-a u tom gradu, kažu da za početak očekuju iskren stav po pitanju podrške zajedničkom kandidatu.

Vlado Đurđević, predsjednik lokalnog SNSD-a, kaže da nisu zadovoljni radom DNS-a u Doboju jer "ne radi u intresu građana", te je istakao da se kadrovi te stranke ponašaju na jedan način na lokalnom, a na potpuno drugi način na republičkom nivou.

"Dok DNS-ovi odbornici glasaju za povećanje cijena komunalnih usluga u Doboju, dotle Marko Pavić, njihov predsjednik, zdušno se zalaže za odbijanje zahtjeva za povećanje cijene struje. Ne znamo šta se krije iza toga, jer ako iskreno želimo da zaštitimo standard građana, onda se moramo ponašati na isti način", kazao je Đurđević.

Da ni u Savezu za promjene, kada je riječ o Doboju, ne cvjetaju ruže,  potvrdio je Siniša Đorđević, predsjednik dobojskog odbora PDP-a, u kojem ističu da takođe nisu zadovoljni lokalnom vlašću koju predvodi SDS, i da je vrijeme za promjene. Đorđević kaže da, ukoliko SDS, PDP i NDP postignu dogovor o zajedničkom kandidatu za načelnika/gradonačelnika u svim opštinama i gradovima u RS, oni će to ispoštovati.

"Međutim, ukoliko samo jedan grad ili opština ne budu u tom dogovoru, mi ostajemo pri tome da imamo svog kandidata. Mi smo već odredili svog kandidata za gradonačelnika, a to je Tihomir Gligorić", kazao je Đorđević.

_

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije