Gradovi

Dobojski šumari u štrajku od 1. septembra

Dobojski šumari u štrajku od 1. septembra
Dobojski šumari u štrajku od 1. septembra

DOBOJ - Radnici Šumskog gazdinstva /ŠG/ "Doboj" stupiće 1. septembra u štrajk zbog dvije neisplaćene plate i regresa za 2015. i 2016. godinu usljed neriješenih odnosa u vezi sa ovlaštenim licem za zastupanje ovog gazdinstva, odluka je Sindikalne organizacije ŠG "Doboj".

Predsjednik Sindikalne organizacije ŠG "Doboj" Duško Đurić rekao je da jednočasovni štrajk upozorenja, koji je održan u ponedjeljak, nije urodio plodom.

Đurić ističe da sindikalnu organizaciju interesuju tehnički kadrovi i da su odbili "politička rješenja" direktora Javnog preduzeća "Šume Srpske" Riste Marića.

Đurić je pojasnio da je riječ o mirnoj obustavi rada u prostorijama ŠG "Doboj", koja će trajati do ispunjenja njihovih zahtjeva.

On je naveo da će se do štrajka nesmetano odvijati obim proizvodnje koji je po tekućem planu za ovu godinu prebačen za 118 odsto, te da na računu ima dovoljno sredstava pošto gazdinstvo posluje pozitivno, kao i da nema razloga da se plate ne isplate.

Vukašin Suvajac, koji je rješenjem direktora "Šuma Srpske" smijenjen sa dužnosti direktora dobojskog gazdinstva, upozorio je da do pravnog rješenja trenutne situacije, štetu trpe 140 radnika, proces proizvodnje kao i odnos prema kupcima i ugovorenim obavezama.

Iz "Šuma Srpske" navode da će plate zaposlenima u ŠG "Doboj" biti isplaćene kada u Direkciju Javnog preduzeća bude dostavljen nalog za platu sa potpisom ovlaštenog lica za zastupanje ŠG "Doboj".

Rješenjem vršioca dužnosti direktora "Šuma Srpske" od 28. marta Vukašin Suvajac je razriješen dužnosti, a na njegovo mjesto je imenovan Slaven Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije