Gradovi

Grad pričinio znatnu štetu u Lijevču polju

Grad pričinio znatnu štetu u Lijevču polju
Grad pričinio znatnu štetu u Lijevču polju

GRADIŠKA - Olujno nevrijeme praćeno gradom pričinilo je veliku štetu poljoprivrednim usjevima u deset sela na području opštine Gradiška, potvrđeno je Srni u opštinskom Odsjeku za poljoprivredu.

Šef Odsjeka Milutin Misimović rekao je da je grad veličine lješnika sinoć pričinio štetu na ratarskim i povrtarskim kulturama u selima Jelići, Bistrica, Cerovljani, Berek, Elezagići, Mašići, Romanovci, Vilusi, Lužani, Rogolji.

Jovo Dragojević iz sela Berek kaže da je grad uništio više od 70 odsto rasadnika, na kome uzgaja oko dva hektara sadnica voća i ukrasnog bilja.

On ističe da o visini štete za sada ne može govoriti, ali smatra da je mnogo veća od prošlogodišnje kada su mu na istoj parceli poplava i grad pričinili štetu, koja je procijenjena na oko 50.000 KM.

Opštinske komisije za procjenu štete trebalo bi da u ponedjeljak izađu na teren.

O posljedicama olujnog nevremena na području opštine Gradiška obaviješteno je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Na području opštine Gradiška sinoć je ispaljeno 26 protivgradnih raketa.

Osim na gradiškom području, Protivgradna preventiva Republike Srpske sinoć je dejstvovala na području Kozarske Dubice, Srpca, Prnjavora, Laktaša, Dervente i Doboja. Ukupno je ispaljeno 45 raketa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije