Gradovi

Grujičić: Nisam dobio poziv, ne želim na komemoraciju u Potočarima

Grujičić: Nisam dobio poziv, ne želim na komemoraciju u Potočarima
Foto: Srna | Grujičić: Nisam dobio poziv, ne želim na komemoraciju u Potočarima

SREBRENICA - Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je da bez poštovanja svih žrtava na ovim prostorima nema normalizacije života i izgradnje povjerenja.

Grujičić je Srni rekao da neće bez poziva prisustvovati komemoraciji u Potočarima 11. jula, iako je bio spreman da oda poštu žrtvama.

On je dodao da poziv nije dobio, a da nakon poruke da nije poželjan, ne želi da se pojavljuje na komemoraciji.

"Ne želim da ugrožavam bezbjednost tog skupa, ali ni svoju ličnu. Nadam se da će se vremenom stanje promijeniti i da će doći vrijeme da se predstavnici svih naroda na ovim prostorima poklone žrtvama iz reda drugih naroda, jer tek tada može doći do stvaranja povjerenja i pomirenja", kaže Grujičić.

On ističe da je načelnik svih građana Srebrenice i da će opština ispoštovati sve obaveze u vezi sa pripremom i održavanjem komemoracije u Potočarima.

"Nadam se da će doći vrijeme da se na ovim prostorima shvati da bez poštovanja svih žrtava nema normalizacije života i izgradnje povjerenja", ocijenio je Grujičić.

Srebrenička udruženja porodica nastradalih Bošnjaka poručila su da je Grujičić nepoželjan u Potočarima.

Bošnjačka udruženja su prošle godine za nepoželjnog na komemoraciji u Potočarima proglasila tadašnjeg predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, koji je godinu ranije prisustvovao komemoraciji u Potočarima i tada su na njega pokušali izvršiti atentat. Zahvaljujući ličnom obezbjeđenju Vučić je prošao samo sa lakšim povredama i izbjegao linč.

Za dvije godine još niko nije procesuiran za taj napad na premijera susjedne zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije