Gradovi

Izdata saglasnost za spajanje aerodroma sa autoputem

Izdata saglasnost za spajanje aerodroma sa autoputem
Foto: Opština Novi Grad Sarajevo | Izdata saglasnost za spajanje aerodroma sa autoputem

SARAJEVO – Opština Novi Grad Sarajevo izdala je urbanističku saglasnost Javnom preduzeću Ceste Federacije BiH za izgradnju dijela 12. transverzale, koja prolazi kroz opštinu Novi Grad, od spoja ulica Kenana Dubravića, Stupska i ulice Kurta Schorka.

Radi se o jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica na prostoru Kantona Sarajevo i opštine Novi Grad Sarajevo koja povezuje Stupsku petlju i Međunarodni aerodrom Sarajevo, gdje su česte saobraćajne gužve.

Prema planskoj dokumentaciji planirana je izgradnja 12. transverzale sa četiri kolovozne trake i pješačkom stazom, a prva faza bi vodila do spoja sa A transverzalom, gdje je planirana izgradnja kružnog toka.

Radi se o trasi koja prolazi kroz dvije opštine, a većim dijelom se nalazi na području Ilidže, ali se najznačajniji obekat i kružna raskrsnica nalaze na području Novog Grada.

Proširenjem ove saobraćajnice sa dvije na četiri saobraćajne trake, sarajevski aerodrom bi se na kvalitetniji način povezao sa autoputem, ali i A transverzala, i preko nje gravitirajući dio Novog Grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije