Gradovi

Izgrađeno 40 kilometara vodovoda

Izgrađeno 40 kilometara vodovoda
Izgrađeno 40 kilometara vodovoda

KRUPA NA UNI - U Buševiću, opština Krupa na Uni, danas je pušten u rad vodovod u čiju je izgradnju uloženo 2,2 miliona KM.

U opštini Krupa na Uni, od oktobra prošle godine izgrađeno je 40 kilometara vodovodne mreže, od izvorišta Zelenac u Srednjem Duboviku preko Petrovića, Gornjeg i Srednjeg Buševića.

Načelnik ove opštine Gojko Kličković rekao je da je, za sada, prijavljeno 200 domaćinstava za priključivanje na novoizgrađeni vodovod.

"Završena je prva faza radova koji su počeli krajem oktobra prošle godine. Izvođač radova, 'Eko-euro tim' iz Krupe na Vrbasu, uložio je dosta napora da završi posao u roku", rekao je Kličković, dodajući da je preostalo da bude izgrađeno još 15 kilometara sekundarne vodovodne mreže.

Prema njegovim riječima, ovim projektom većina opštine, više od 75 odsto, imaće riješen problem vodosnabdijevanja, a da ostaje da se uradi još područje Hašana i dio Dubovika.

Projekat "Proširenje vodovodne mreže na području opštine Krupa na Uni" finansira se 50 odsto iz kredita Evropske investicione banke, 35 odsto obezbijedila je Vlada Republike Srpske iz grantova i bilaterarnih sredstava, a 15 odsto opština u sklopu projekta "Vodovodi i kanalizacije Republike Srpske".

U Buševiću je danas obilježena i slava hrama Vaznesenija Gospodnjeg. Prije puštanja u rad novoizgrađenog vodovoda u hramu je služena liturgija i parastos poginulim borcima, a nakon slavskog obreda upriličen je slavski ručak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije