Gradovi

Kulturni centar dobio lift za invalide

Kulturni centar dobio lift za invalide
Kulturni centar dobio lift za invalide

TREBINJE - Kulturni centar u Trebinju dobio je u petak lift-platformu za invalide, čime je omogućen nesmetan pristup invalidnim osobama pozorišnoj dvorani i galerijskom prostoru, koji djeluju u sklopu ovog centra.

Projekat, čija je vrijednost 46.000 KM, finasirala je Vlada Norveške preko NVO Kreativni centar - integracija, inkluzija i tolerancija iz Trebinja, a podrazumijeva poboljšanje kvaliteta života  osoba sa invaliditetom, koje će se na ovaj način lakše uklopiti u kulturni život zajednice.

"Ova platforma znači puno za mene i moje prijatelje invalide, jer nam je na ovaj način omogućeno praćenje svih kulturnih manifestacija koje se najviše odvijaju upravo unutar prostora Kulturnog centra", istakao je Željko Budimir, koji se prvi odvezao do galerije i pozorišne dvorane ovim liftom.

On je podsjetio da je prije dvije godine slična lift-platforma instalirana i na Gradskom olimpijskom bazenu "Abazovina", ali da u gradu postoje još brojne ustanove koje nemaju lift za invalide, poput Doma zdravlja, gdje je on invalidima najneophodniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije