Gradovi

Kupuju limuzinu od 172.000 KM

Kupuju limuzinu od 172.000 KM
Kupuju limuzinu od 172.000 KM

BANJALUKA, DOBOJ - Uprava Doboja, grada bukvalno razorenog tokom katastrofalnih majskih poplava, nedavno se odlučila na gotovo nestvaran aranžman narudžbom novog službenog automobila po astronomskoj cijeni, još nezabilježenoj u institucionalnim analima svih nivoa vlasti u BiH.

U situaciji kada većina Dobojlija posljednjih mjeseci živi na rubu egzistencije, a tragovi života tek se polako vraćaju u grad, gradske vlasti su za novo vozilo odlučile izdvojiti nevjerovatnih 147.000 konvertibilnih maraka. Kada se ovome doda i PDV, dobije se cifra od čak 172.000 KM!

Prema već raspisanom javnom natječaju, koji je objavljen u najnovijem "Službenom glasniku BiH", broj 91, riječ je o otvorenom konkursnom postupku, a ponude koje pristignu biće razmatrane 23. decembra tačno u podne.

U namjeri da istražimo pozadinu ove nevjerovatne priče, juče smo pokušali da stupimo u kontakt sa gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Njegovog zamjenika Dragana Vasilića zatekli smo ovom informacijom.

"Vjerujte da nisam u toku. Prošle sedmice nisam radio i tek sam se vratio na posao", rekao je Vasilić, obećavši da će se raspitati "o čemu se radi".

Kasnije nam je potvrdio da je tačna informacija o kupovini novog vozila, ali da je prikazana cijena "gornja".

"Oglas jeste objavljen, ali još nisu utvrđene tehničke karakteristike. To je gornja cifra jer još nije odlučeno o vrsti vozila i cijeni, koja može biti mnogo manja", rekao je Vasilić.

Na našu konstataciju da prilikom ovakvih postupaka i javnih nabavki odstupanje u cijeni može biti neznatno, odgovorio je da se on u ovo previše ne razumije, te da je takvu informaciju dobio od nadležnih službi.

"Znam da će se ići na prodaju nekih starih vozila i kupovinu jednog novog", zaključio je zamjenik gradonačelnika Doboja, koji s kolegama već ima na usluzi dvije nove škode superb.

Prema raspoloživim cijenama auto-kuća iz BiH, cijena od približno 172.000 KM ekvivalent je najluksuznijem audiju A8, s vrhunskim karakteristikama i već ulazi u domen mercedesa S-klase, jednog od najskupljih modela uopšte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije