Gradovi

Modriča obilježava Dan planete

Modriča obilježava Dan planete
Modriča obilježava Dan planete

MODRIČA - Povodom Dana planete Zemlje u Modriči je organizovan niz akcija koje su usmjerene na poboljšanje eko sistema i ukazivanje na ugroženost prirode od čovjeka, rekao je načelnik za prostorno uređenje, stambeno komunalne poslove i ekologiju opštine Modriča Jovan Mišić.

Mišić podsjeća da je obilježavanje Međunarodnog dana planete Zemlje, 22. aprila, počelo u ponedjeljak sadnjom 100 sadnica jasena u ulicama Svetosavska i Berlinska.

"Tokom aprila, koji je i `mjesec čistoće` nastavićemo sa obnavljanjem   postojećih uličnih drvoreda i njihovim formiranjem prema novim naseljima   Modriča Trim, Modriča pet i u Dobor naselju", rekao je Mišić.

On je istakao da će uređenje grada biti nastavljeno i u maju, kada je planirano sedam akcija čišćenja otpada sa javnih poršina.

Mišić je rekao da će i ove godine biti izvedena akcija uređenja obale rijeke Bosne između "Starog" i "Japanskog" mosta u dužini od 1.400 metara, koju će provesti zaposleni u javnim ustanovama i brojni volonteri Modriče.

Mišić je najavio uskoro zamjenu svih uličnih korpi za smeće u gradu, te apelovao na građane da čuvaju prirodu odlažući smeće na mjesta predviđena za sakupljanje otpada.

Dan planete Zemlje se u svijetu obilježava 22. aprila. Tradicija obilježavanja ovog datuma potiče još iz 1970, a 1990. godine ovaj datum postao je međunarodnim danom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije