Gradovi

Nabavljen novi kardiomobil za Hitnu pomoć

Nabavljen novi kardiomobil za Hitnu pomoć
Foto: Opština Novo Sarajevo | Nabavljen novi kardiomobil za Hitnu pomoć

SARAJEVO – Opština Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu za potrebe JU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo nabavila kardiomobil.

Riječ je o vozilu sa najsavremenijom medicinskom opremom namijenjenom za spašavanje ljudskih života, ne samo građana opštine Novo Sarajevo nego i svih građana u Kantonu Sarajevo.

„Na ovaj način opština Novo Sarajevo potvrdila je svoju predanost unapređenju zdravstvenog sektora i brigu za dobrobit njenih građana. Vjerujemo da će uz pomoć ovog kardiomobila biti brža i kvalitetnija zdravstvena zaštita građana u hitnim situacijama“, saopštili su iz opštine Novo Sarajevo.

Načelnik Hasan Tanović kazao je kako je vozilo trebalo biti kupljeno i ranije, ali je zbog rata u Ukrajini bilo teško doći do njegove nabavke.

„Jako smo ponosni da i na ovaj način kontinuirano iz godine u godinu podržavamo zdravstveni sektor, ulažemo u njega jer to je naša obaveza i dužnost, obaveza prema građanima koji će koristiti ovo vozilo i onih koji će spašavati njihove živote“, kazao je Tanović.

Vrijednost ove nabavke iznosila je 250.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije