Gradovi

Najčešće neispravna kočiona tečnost

Najčešće neispravna kočiona tečnost
Najčešće neispravna kočiona tečnost

NOVI GRAD - Na vozilima se tokom kontrole tehničke ispravnosti najčešće utvrdi da kočiona tečnost sadrži previše vlage što može uzrokovati propadanje kočnica, rekao je Predrag Likokur iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Tokom provjere tehničke ispravnosti vozila u Novom Gradu, koja je održana u okviru akcije "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima", Likokur je preporučio vozačima da dobro pripreme vozilo za zimu.

On je rekao da se tokom kontrole najčešće utvrdi da nije ispravna svjetlosna signalizacija i da obično rashladna tečnost nije dovoljno pripremljena za zimske uslove.

"S obzirom da je od 15. novembra obavezna upotreba zimske opreme na putevima Republike Srpske i Federacije BiH, Auto-moto savez želi da vozačima ukaže na tu činjenicu, kao i šta je potrebno da se vozilo dobro pripremi", naveo je Likokur.

Tokom današnje akcije, u kojoj su učestvovali i predstavnici novogradskog Auto-moto društva "Una" i pripadnici Policijske stanice Novi Grad, na vozilima su provjeravane kočiona i rashladna tečnost, svjetlosna signalizacija, dubina šara na gumama i ispravnost plinskih instalacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije