Gradovi

Obnovljene četiri škole u Doboju

Obnovljene četiri škole u Doboju
Obnovljene četiri škole u Doboju

DOBOJ - U dobojskoj osnovnoj školi "Sveti Sava" danas je upriličen svečani prijem za švajcarskog donatora "Glenkor internešnal ag Bar", koji je za obnovu četiri škole u Doboju investirao oko 1.040.000 KM.

Obnovljene su osnovne škole "Dositej Obradović", "Sveti Sava" sa područnom školom, te gimnazija "Jovan Dučić".

Predstavnik "Glenkora" Nikola Popović rekao je da se ova kompanija odlučila za Doboj zbog stepena pretrpljene štete tokom majske poplave.

"Izbor izvođača radova nije imao dodira sa predstavnicima vlasti", istakao je Popović, koji je naveo da su, obzirom da je riječ o privatnoj investiciji, vođeni kriterijumom pouzdanosti, iskustvom, te da je riječ o lokalnom preduzeću.

Popović je rekao da ovo nisu jedine ustanove u koje je "Glenkor" investirao, ukazavši na renoviranje škola u Šekovićima, te saniranje posljedica od cunamija u Aziji, tajfuna u Filipinima i drugim mjestima.

Radosav Vujanić iz građevinskog preduzeća "Sjemeč", glavnog izvođača radova na sanaciji četiri dobojske škole, rekao je da je urađeno više poslova nego što je prvobitno predviđeno.

"Sve četiri škole su sanirane i u funkciji. Odrađeni su i molerski radovi u dvije prigradske škole u naseljima Pridjel i Lipac", istakao je Vujanić.

Tokom sanacije svih objekata angažovano je oko 300 radnika, a u velikom procentu riječ je o radnicima i podizvođačima iz Doboja i okoline.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije